Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen een sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. Bovendien is de vertrouwenscontactpersoon degene die preventief beleid opzet.

Onze vertrouwenscontactpersoon

Bij tafeltennisvereniging De Toekomst is Dienke de vertrouwenscontactpersoon. Bij haar kan je terecht met vragen over en meldingen van alle vormen van ongewenst gedrag waardoor jij je onveilig voelt, zoals seksuele intimidatie, discriminatie of pesten. Ieder gesprek is en blijft vertrouwelijk! Zij kan jou in zo'n gesprek waarschijnlijk vooruit helpen met een oplossing voor het ongewenste gedrag waar jij mee te maken hebt.

Even voorstellen

Ik ben Dienke, woon in Lochem en ben zelf ex-recreant-lid bij De Toekomst en nu lid van de Club van 100. Ik ben moeder van twee tafeltennissende kinderen, één puberzoon en drie stiefkinderen. Nadat ik in 2015 tot het bestuur ben toegetreden heb ik me ingezet voor de veiligheid binnen de vereniging. Hierdoor is de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en de gedragscode in werking gezet. Toen ik stopte als bestuurslid en als lid van de jeugdcommissie leek mij de rol als vertrouwenscontactpersoon een positieve wijze om betrokken te blijven bij de club.

Als ouder van sportende kinderen weet ik hoeveel plezier een sportvereniging hen geeft en hoe belangrijk positieve ervaringen in de sport voor hen zijn. Om het vooral een leuke en positieve ervaring te laten blijven, is het nodig om met elkaar duidelijke afspraken over omgangsvormen te maken zodat ongewenste omgangsvormen minder kans krijgen. Als vertrouwenscontactpersoon speel ik hier graag een adviserende rol in en bied ik een luisterend oor als jij problemen op dit gebied ervaart.

Vertrouwelijk contact opnemen

Mocht jij te maken hebben met ongewenst gedrag zoals seksuele intimidatie, discriminatie of pesten, neem dan via vcp@lttcdetoekomst.nl of 06-20301258 contact met mij op. Al het contact wat plaatsvindt is en blijft vertrouwelijk!

Wanneer Dienke niet bereikbaar is of je wilt liever met een man/buitenstaander van de club praten, kan je contact opnemen met Ludo Teunissen, de vertrouwenscontactpersoon van Sportclub Lochem. Ludo is via l.teunissen@argoggz.nl of 06-22411543 te bereiken.

Beknopte agenda
vr 19 juli 20:00 uur
Vrije training
ma 22 juli 20:00 uur
Vrije training
wo 24 juli 19:30 uur
Zomaareentoernooitje
vr 26 juli 20:00 uur
Vrije training
ma 29 juli 20:00 uur
Vrije training
wo 31 juli 19:30 uur
Recreatief tafeltennis
wo 31 juli 19:30 uur
Recreatief tafeltennis