Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een contactfunctionaris binnen de vereniging die zich inzet voor het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag, en is laagdrempelig aanspreekbaar als er vragen en/of zorgen zijn en bij incidenten. De VCP hoort aan en verwijst door. De VCP als rol is niet verantwoordelijk voor de oplossing van een incident.

Onze vertrouwenscontactpersoon

Bij tafeltennisvereniging De Toekomst zijn Hetty en Tom de twee vertrouwenscontactpersonen. Bij hun kun je terecht met vragen over en meldingen van alle vormen van ongewenst verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag waardoor jij je onveilig voelt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld seksuele intimidatie, discriminatie of pesten. Ieder gesprek is en blijft vertrouwelijk! Zij kunnen jou in zo'n gesprek waarschijnlijk vooruit helpen met een oplossing voor het ongewenste gedrag waar jij mee te maken hebt.

Even voorstellen: Hetty Easton

Ik ben Hetty, woon in Lochem en ben gastouder. Ik heb twee volwassen kinderen. Mijn man en zoon spelen tafeltennis bij LTTC de Toekomst. Zelf heb ik niet het tafeltennistalent, maar vind het wel fijn om bij de club betrokken te zijn. In mijn werk als gastouder ben ik ook verantwoordelijk voor een veilig klimaat en dus bekend met bijvoorbeeld de meldcode. Voor sportende kinderen kan ‘de club’ heel veel voor hen betekenen. Veel kinderen en jongeren gaan er vooral heen voor de gezelligheid, de aandacht en om plezier te maken. Het is dus niet alleen een trainingsplek. Het is dus belangrijk om een veilige omgeving te waarborgen. Dit gebeurt door duidelijke afspraken te maken over omgangsvormen en het hebben van een VOG. Zo krijgen ongewenste omgangsvormen minder kans. Als vertrouwenscontactpersoon speel ik hier graag een adviserende rol in. Voel jij je, om wat voor reden dan ook, niet veilig bij de club en heb je daar wat hulp bij nodig, bel mij dan. Ik bied een luisterend oor.

Met vriendelijke groet,
Hetty Easton

Even voorstellen: Tom van Zwieten

Soms is het makkelijker te praten met iemand die je helemaal niet kent. Ik stel me toch even voor; ik ben Tom van Zwieten. Ik woon in Lochem sinds 2013 en ben nooit lid geweest van De Toekomst. Wel ben ik sinds 2009 vertrouwenscontactpersoon bij scouting. Sinds 2014 bij de Graaf Otto groep in Lochem en sinds 2019 ook voor De Toekomst. Voor zover ik weet ken ik niemand van jullie (behalve Hetty) en dat zorgt er voor dat ik overal neutraal in sta. Ik ben inmiddels goed bekend geraakt met de hulpverlening die er beschikbaar is maar Vaak kan ik al helpen door te luisteren. Samen zoeken jij en ik naar oplossingen voor het probleem waarmee je worstelt. Ik help je graag verder om bijvoorbeeld de communicatie met je trainer beter te krijgen, een probleem thuis bespreekbaar te maken of als je twijfelt of je iets moet melden. Hoe klein of groot het ook voor je is; je kunt het met me bespreken.

Met vriendelijke groet,
Tom van Zwieten

Vertrouwelijk contact opnemen

Mocht jij te maken hebben met ongewenst gedrag zoals seksuele intimidatie, discriminatie of pesten, neem dan contact met één van ons op.
Al het contact wat plaatsvindt is en blijft vertrouwelijk!

Hetty Easton of 06-23988893

of
Tom van Zwieten of 06-24243807

Beknopte agenda
di 6 juni 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 6 juni 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 juni 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 juni 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 juni 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 juni 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 juni 10:00 uur
OldStars tafeltennis