OldStars tafeltennis op vrijdagochtend

Tafeltennisvereniging LTTC de Toekomst is in het najaar van 2021 gestart met OldStars. Uitgangspunt van dit project van het Nationaal Ouderenfonds is dat verenigingen een positieve bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van ouderen.

Trainer Erik Ernst speelt een grote rol bij deze voor de vereniging nieuwe activiteit. Tafeltenniservaring is absoluut niet vereist. Het draait om vier dingen. Dat zijn bewegen, ontmoeten, sociaal contact en zelfredzaamheid. We drinken koffie en praten elkaar bij. Dan wordt er getafeltennist of op andere manier bewogen en daarna is er opnieuw ruimte voor gezellig nakletsen.


Doelgroep

De doelgroep omvat iedereen van 55 jaar en ouder en met name mensen die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. OldStars gaat uit van fysieke en sociale fitheid en wil ervoor zorgen dat deelnemers het gevoel hebben dat ze er bij horen in de samenleving (strategische fit). De begeleiding komt goed beslagen ten ijs door het volgen van de cursus Athletic Skills Model (ASM). Dit model wordt toegepast in de topsport, breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. ASM gaat uit de wisselwerking tussen lichaam en geest en kent vele grondvormen van bewegen. Van de tien grondvormen kan de Toekomst er zeven aanbieden en dat is veel in vergelijking met andere sportverenigingen.
OldStars wordt telkens gehouden op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Beknopte agenda
ma 24 juni 19:30 uur
Vrij spelen
di 25 juni 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 25 juni 18:00 uur
Jeugdtraining
wo 26 juni 19:00 uur
Training staanders
wo 26 juni 19:00 uur
Training schuivers
wo 26 juni 19:30 uur
Training recreanten (1)
wo 26 juni 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
wo 26 juni 20:45 uur
Training recreanten (2)