Tafeltennis voor mensen met een beperking

Informatie training voor mensen met een beperking

Iedere woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur traint er een groep ‘mensen met een beperking’ in de tafeltennishal (Jan Wissinkhal) bij L.T.T.C. De Toekomst in Lochem. Er zijn 2 groepen: een groep die staand tafeltennissen, maar ook is er een groep die schuiftafeltennis spelen. Hierbij is er een aangepaste tafeltennistafel met opstaande randen en een aangepast batje waarmee je kunt schuiven over de tafel. Door de opstaande randen aan de zijkant van de tafel rolt het balletje er niet snel vanaf. Er is een groep van +/- 8 staande tafeltennissers en een groep van +/- 8 schuiftafeltennissers. De training is geschikt voor alle leeftijden en toegankelijk voor alle soorten handicap, zowel het aanbod als het materiaal wordt aangepast op ieders niveau/beperking.

Trainingen en wedstrijden

De staande tafeltennissers met een beperking worden tijdens de trainingen begeleidt door een trainer en er wordt gericht getraind. De schuiftafeltennissers worden begeleidt door een groot aantal vrijwilligers. Er worden binnen de vereniging verschillende toernooien georganiseerd, waar ook deze doelgroep welkom is om aan deel te nemen. Buiten de vereniging worden er ook toernooien georganiseerd waar ze aan mee kunnen doen, voor zowel de staanders als de mensen die schuiftafeltennis spelen. De keuze is aan de spelers of ze hieraan deel willen nemen.

Aanbod en materiaal

De eerste paar trainingen kan er materiaal geleend worden van de vereniging. Op den duur is het de bedoeling dat er zelf een tafeltennisbatje aangeschaft wordt. Voor het schuiftafeltennis worden de gewone batjes door onszelf vermaakt tot batjes voor het schuiftafeltennis. Aan de zijkanten van de tafels worden extra planken bevestigd waarvan het laatste gedeelte in allerlei standen kan worden gezet naar gelang de beperking is. Ook deze zijn door onszelf gemaakt. Voor allerlei spelvormen zijn er ook materialen gemaakt of materialen aangeschaft om variatie in de spelvormen te creëren.
Wilt u één of meerdere gratis proeflessen komen volgen, u bent van harte welkom! Neem dan even contact op met Erna Eilers voor meer informatie en verdere vragen. Zij zorgt voor een eerste kennismaking met de sport en de mensen en een warm welkom. Tijdens de gratis proeflessen staat er materiaal klaar, u hoeft dus zelf niks mee te nemen. Wij zien u graag terug op één van onze gratis proeflessen.

Contactgegevens

Contactgegevens voor aangepast tafeltennis:
Emailadres = e.eilers@lttcdetoekomst.nl
Vaste telefoonnummer = 0573 252703

Beleid aangepast sporten

Sinds 1984 bieden wij voor mensen met een beperking een aangepast tafeltennis aanbod aan, zodat ook zij kunnen genieten van de tafeltennissport op hun eigen niveau. Wij bieden gratis aangepast sportmateriaal aan voor de eerste proeflessen. Door de jaren heen zijn wij gegroeid en al een aantal keer de grootste tafeltennisvereniging in Nederland geweest voor mensen met een beperking. Wij bieden onze training aan op een doordeweekse dag, zodat zij een onderdeel zijn van de vereniging en zich kunnen mengen met andere leden van de vereniging. Jaarlijks zijn er meerdere interne toernooien waar ook iedereen van de vereniging (ongeacht leeftijd, geslacht of beperking) kan deelnemen. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen zich welkom voelt binnen onze vereniging.

Promotiefilm aangepast sporten

Een tijdje geleden heeft uniek sporten een mooi filmpje gemaakt over het aangepast sporten bij LTTC de Toekomst.
Klik op onderstaande foto voor de video
Beknopte agenda
di 6 juni 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 6 juni 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 juni 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 juni 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 juni 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 juni 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 juni 10:00 uur
OldStars tafeltennis