Tafeltennis voor mensen met een beperking

Elke woensdagavond kunnen mensen met een beperking terecht in onze sporthal om te (schuif)tafeltennissen. Zij worden daarbij begeleid door een groot aantal vrijwilligers. Er is bewust gekozen voor een doordeweekse avond om zo te integreren binnen de vereniging door gelijktijdig met de recreanten te spelen. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht de beperking. Wij passen ons materiaal erop aan.

Historie

Iet Wissink (†), Erna Eilers en Bep Geverink kwamen in 1984 op het idee om een afdeling tafeltennis op te richten voor mensen met een beperking. In Lochem was er voor deze mensen op sportgebied namelijk weinig mogelijk. Het project werd mede mogelijk gemaakt door de NebasNsg (voorheen Nebas, voorheen NIS). Het werd een groot succes.

Toonaangevend

Al vele jaren heeft onze vereniging in Nederland het grootste aantal tafeltennissers met een beperking. L.T.T.C. De Toekomst is in de loop der jaren dan ook een begrip geworden binnen de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB).

Sporten in een veilige omgeving

Al onze trainers en vrijwilligers die met kinderen, jongeren en mindervaliden werken of sporten hebben allemaal een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een officiŽle verklaring die het Ministerie van Veiligheid en Justitie afgeeft waaruit blijkt dat het verleden van de persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

Contactpersoon voor aangepast tafeltennis

Erna Eilers
e.eilers@lttcdetoekomst.nl
0573-252703

Promotiefilm aangepast tafeltennis

Een tijdje geleden heeft "Uniek Sporten" een mooi filmpje gemaakt over het aangepast tafeltennis bij De Toekomst. Klik op onderstaande foto voor de video.

Beknopte agenda
wo 17 april 19:00 uur
Training staanders
wo 17 april 19:00 uur
Training schuivers
wo 17 april 20:30 uur
Ben Wennekerbokaal
wo 17 april 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 18 april 18:00 uur
Jeugdtraining
vr 19 april 10:00 uur
OldStars tafeltennis
za 20 april 10:00 uur
Competitie jeugd