Tafeltennis voor mensen met een beperking

Elke woensdagavond kunnen mensen met een beperking terecht in onze sporthal om te (schuif)tafeltennissen. Zij worden daarbij begeleid door een groot aantal vrijwilligers. Er is bewust gekozen voor een doordeweekse avond om zo te integreren binnen de vereniging door gelijktijdig met de recreanten te spelen. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht de beperking. Wij passen ons materiaal erop aan.

Historie

Iet Wissink, Erna Eilers en Bep Geverink kwamen in 1984 op het idee om een afdeling tafeltennis op te richten voor mensen met een beperking. In Lochem was er voor deze mensen op sportgebied namelijk weinig mogelijk. Het project werd mede mogelijk gemaakt door de NebasNsg (voorheen Nebas, voorheen NIS). Het werd een groot succes.

Toonaangevend

Al vele jaren heeft onze vereniging in Nederland het grootste aantal tafeltennissers met een beperking. De Toekomst is in de loop der jaren dan ook een begrip geworden binnen de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB).

Sporten in een veilige omgeving

Al onze trainers en vrijwilligers die met kinderen, jongeren en mindervaliden werken of sporten hebben allemaal een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een officiŽle verklaring die het Ministerie van Veiligheid en Justitie afgeeft waaruit blijkt dat het verleden van de persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

Beknopte agenda
di 7 februari 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 7 februari 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 7 februari 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 8 februari 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 8 februari 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 9 februari 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 10 februari 10:00 uur
OldStars tafeltennis