Tafeltennis voor mensen met een beperking

Elke woensdagavond kunnen mensen met een beperking terecht in onze sporthal om te (schuif)tafeltennissen. Zij worden daarbij begeleid door een groot aantal vrijwilligers. Er is bewust gekozen voor een doordeweekse avond om zo te integreren binnen de vereniging door gelijktijdig met de recreanten te spelen. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht de beperking. Wij passen ons materiaal erop aan.

Historie

Iet Wissink, Erna Eilers en Bep Geverink kwamen in 1984 op het idee om een afdeling tafeltennis op te richten voor mensen met een beperking. In Lochem was er voor deze mensen op sportgebied namelijk weinig mogelijk. Het project werd mede mogelijk gemaakt door de NebasNsg (voorheen Nebas, voorheen NIS). Het werd een groot succes.

Toonaangevend

Al vele jaren heeft onze vereniging in Nederland het grootste aantal tafeltennissers met een beperking. De Toekomst is in de loop der jaren dan ook een begrip geworden binnen de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB).

Sporten in een veilige omgeving

Al onze trainers en vrijwilligers die met kinderen, jongeren en mindervaliden werken of sporten hebben allemaal een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een officiŽle verklaring die het Ministerie van Veiligheid en Justitie afgeeft waaruit blijkt dat het verleden van de persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

Beknopte agenda
ma 23 juli 20:00 uur
Vrije training
vr 27 juli 20:00 uur
Vrije training
ma 30 juli 20:00 uur
Vrije training
vr 3 augustus 20:00 uur
Vrije training
ma 6 augustus 20:00 uur
Vrije training
vr 10 augustus 20:00 uur
Vrije training
za 11 augustus
GO Fish kamp