donderdag 22 januari 2004, jaargang 39, nr. 3
rubriek: Rubrieken

Sport

Twentse dubbelklapper voor Marjolein Boer

In Twente staat ze op eenzame hoogte. Want wie twee Twentse kampioenschappen op rij wint is een groot sporter. Tafeltennisspeelster Marjolein Boer van het Drienerlose Thibats is zo'n fenomeen.

Afgelopen zondag werd ze in de Enschedese Pathmoshal Twents kampioen en een week daarvoor won ze in Wierden het prestigieuze Top 6 Toernooi. Ook een kampioenschap waar de beste speelsters uit Twente aan mee deden. Met deze dubbeltreffer is haar naam gevestigd. Wie is Marjolein Boer?

Al van jongsaf aan speelt Marjolein Boer tafeltennis. Ze noemt het een verslaving. De 25-jarige studente technische bedrijfskunde werd zo'n zes jaar geleden lid van Thibats en werd toen ook al een keer Twents kampioen. Daarna was het stil, maar nu staat ze er weer. En hoe. Binnen de zeven dagen schreef ze twee toernooien op haar naam. Nadat ze in Wierden het Top 6 Toernooi in de wacht sleepte, werd Boer tot favoriet bestempeld voor het Twents Kampioenschap van afgelopen zondag. Niet ten onrechte, want die rol maakte ze waar. Met glans. 'Waar ik deze titels aan te danken heb? Ik denk aan ervaring. Als je ouder wordt, ga je slimmer spelen. Maar goed, dat geldt ook voor de andere dames.'

Haar handelsmerk is het uitschakelen van de opponent. Dat doet ze door verrassend te spelen. 'Ik ben geen snelle, technische speelster. Misshien ben ik wel een beetje gemeen. Want mijn sterke punt is het ontregelen van het spel van mijn tegenstander. Mijn concurrentes vinden mij lastig te bestrijden. Dat is mijn kracht.'

Toch had Boer nog een forse kluif om beide titels in de wacht te slepen. Op het Top 6 Toernooi in Wierden kwam ze bijna een uur te laat en moest ze in recordtempo een aantal wedstrijden afwerken. Boer: 'Oh wat was dat stom van me. Het toernooi in Wierden werd zaterdag gespeeld, maar ik had zondag in mijn hoofd. Ook al omdat de meeste toernooien op zondag worden gespeeld. Ik werd door een kennis gebeld met de vraag waar ik bleef. Pfff, dat was even schrikken. Maar goed, ik moest vijf duels spelen en won er vier. Dat ging dus lekker, alleen in de finale - tegen Nanda Boerkamp - kreeg ik het moeilijk.'

Sterker: Boer kroop door het oog van de naald, want bij een 3-1 achterstand kreeg de speelster van Thibats een matchpoint tegen. Maar ze overleefde en won ook de twee laatste games. Voldoende voor de titel.

Een nagenoeg identiek scenario speelde zich af op het Twentse Kampioenschap in Enschede. Want ook daar - tegen Elles Schukkink van DTS - kwam ze in de finale op een benauwde 2-1 achterstand te staan, maar ook in dit duel was de Drienerlose in staat het tij te keren (3-2).

En nu - daags na haar optreden - komt ze bij van alle vermoeienissen en verkeert de UT-studente in een roes van gelukzaligheid. 'Maar ik heb wel spierpijn. Poeh.' En verder: 'Ja, ik kan wel zeggen dat dit mijn mooiste prestaties in mijn loopbaan zijn. Of er nog meer in zit weet ik niet. Het kan natuurlijk altijd beter, want ik ben een C-licentiehouder en in Nederland kan het nog twee (A en B) stappen hoger. Ik ga een poging doen een B-licentie te veroveren, maar daarvoor moet je wel vrij veel competitiewedstrijden winnen', aldus de regionale kampioene.

Op dit moment speelt Boer haar competitiewedstrijden in het herenteam van Thibats, maar komt ze ook uit in het damesteam van het Lochemse 'Toekomst'. Die combi bevalt haar, alleen stond ze afgelopen weekend voor een dilemma. Want tegelijk met het Twents Kampioenschap, kwam haar Lochemse team uit voor de IJsselstreek Kampioenschappen. 'Ik heb gekozen voor de Twentse Kampioenschappen, want dat is werkelijk een prachtig evenement.' Van haar keuze heeft Boer in ieder geval geen spijt.

Thibats was als vereniging uberhaupt succesvol op de Twentse Kampioenschappen. Want de Drienerlose tafeltennisclub veroverde een derde plaats in het vereningsklassement. Met dank aan Lieneke Spanjers, Tom Coenen, Edwin van der Ham en uiteraard Marjolein Boer.

Copyright redactie UT-Nieuws. Page generated on woensdag 21 januari 2004, 19:37 by UT-Nieuws