Wederom winst beide Landelijke teams LTTC De Toekomst

Na de hele mooie 9-1 thuisoverwinning tegen Avanti afgelopen week, ging de reis deze week naar Leiden voor een wedstrijd tegen het gezellige vaandelteam van Scylla.
Ook nu was de doelstelling eenvoudig: zoveel mogelijk punten meenemen naar Lochem.

Erik Ernst beet het spits af tegen Michiel van Dijk. Dit werd meteen een hele spannende wedstrijd die over de volle lengte ging. Hiermee was de toon voor de hele wedstrijd gezet, die uiteindelijk ruim 5 1/2 uur duurde.
Erik en Michiel deden qua spel niet voor elkaar onder en dan komt het aan op inzet, vechtlust en wilskracht. Met Erik Ernst heeft LTTC De Toekomst een speler in huis die daar nauwelijks in is te evenaren. Hij wist dan ook het belangrijke eerste punt bij te schrijven voor de Lochemers.


Rutger Carelse speelde vervolgens tegen Joost van Santen. "Rudi" liet al snel zien er zin in te hebben en speelde een erg sterke wedstrijd waarbij hij voortdurend druk uitoefende op Joost zodat deze hier geen antwoord op had. Met een 3-0 overwinning was het tweede punt een feit.

De dames Emine Ernst en Esmee van Marwijk betraden daarna de arena. Ze kennen elkaar erg goed uit de dames eredivisie en dat leidde tot een gelijkopgaande strijd. Esmee liet zien erg goed in vorm te zijn en zette Emine goed onder druk maar de Lochemse had aan het einde van de games iedere keer het juiste antwoord waardoor ze in drie spannende games met de overwinning aan de haal ging om daarmee De Toekomst op een mooie 3-0 voorsprong te zetten.

Na grondig overleg werd besloten dat de jeugdige benen van Emine en Rutger het maar eens moesten gaan doen in de dubbel zodat de "iets rijpere benen" van Erik wat extra rust konden krijgen.
De jonkies schoten als wilden uit de startblokken en pakten snel een 2-0 voorsprong in games. Het Scylla dubbel van Michiel/Joost liet het daar echter niet bij zitten en kwam iedere game beter in haar spel. Na twee zwaarbevochten games met 16-14 en 15-13 was de wedstrijd weer helemaal open. Scylla wist ook de laatste game te winnen om zo het eerste punt voor de Leidenaren op het scorebord te zetten. Helaas een nederlaag voor de Lochemers maar ze hebben zeker laten zien dat ze een dubbel zijn waar veel potentie in zit!

De extra rust had Erik goed gedaan en zo stond hij weer fris en fruitig aan de tafel voor zijn wedstrijd tegen Joost. Na een paar taktische aanpassingen in zijn spel speelde hij een erg sterke en slimme wedstrijd die hij in vier games wist te winnen.
Halverwege de wedstrijd stond het 4-1 voor De Toekomst.

Emine en Michiel maakten er wederom een lange en spannende wedstrijd van die op en neer ging. Uiteindelijk moest een 5e game uitsluitsel geven en hierin schakelde Emine een versnelling bij en met haar kenmerkende vechtlust pakte ze haar tweede overwining van de dag.
Rutger mocht het daarna opnemen tegen, wat later zou blijken, een ontketende Esmee. Wat Rutger ook probeerde, Esmee had het antwoord. Met foutloos en erg sterk tafeltennis bezorgde ze Rutger zijn eerste verliespartij van het seizoen.
Emine moest vervolgens haar laatste wedstrijd spelen tegen Joost en "saved the best for last". Met de voor haar kenmerkende harde forehands en backhands pakte ze vanaf het eerst punt het initiatief en bleef zo knap ongeslagen vandaag door met ook deze pot met 3-0 te winnen.
Erik vond in zijn laatste wedstrijd tegen Esmee dat het allemaal nog niet lang genoeg had geduurd. In een prachtige maar vooral spannende wedstrijd ontspon zich weer een kraker. Met het kleinst mogelijk verschil, 12-10 in de beslissende game, wist hij uiteindelijk Esmee te verschalken.

Ook Rutger wilde ook nog even een bijdrage doen in deze eindeloos durende wedstrijd. In zijn match tegen Michiel bleek al snel dat laaststgenoemde snode plannen had en nam met goed spel een 2-1 voorsprong in games. Rutger reageerde hierop als een stier op een rode lap. Met de één na de andere winner wist hij de vierde game met maar liefst 11-0 naar zich toe te trekken! En dus ...... kwam het weer aan op een allesbeslissende vijfde game. Michiel liet zien niet zomaar de handdoek in de ring te gooien en pakte een 5-1 voorsprong bij de wissel, wat weer geen wissel was door de Corona-regels. Rutger kwam echter weer terug en vocht voor wat hij waard was. Op pure vechtlust werd het punt gepakt door met 13-11 aan de goede kant van de score te blijven.

Einduitslag 8-2 en gezien de vele nipte overwinningen, erg welkome punten voor LTTC De Toekomst in de strijd voor handhaving in deze poule met 10 teams.
Vooralsnog neemt het team gewoon brutaal de leiding in de 1e divisie.

Ons damesteam mocht deze week zonder Jessa Buijnink maar met Jolijn Schut op bezoek bij de dames van Disnierats uit Alkmaar.
Het was zaak de goede lijn van vorige week door te trekken.
Bij binnenkomst werd echter al snel duidelijk dat Disnierats met dezelfde opstelling achter tafel ging verschijnen als een half jaar geleden. Deze wedstrijd werd destijds door de Lochemse dames met 7-3 verloren.

Ook nu zag het er in het begin niet goed uit. In een spannende wedstrijd en na een 2-0 voorsprong in games ging helaas de eerste wedstrijd toch verloren door Jolanda Hofland tegen Nicole van der Ark. Brenda Veenstra wist gelukkig snel de stand weer gelijk te trekken door eenvoudig van Annelies Mannak te winnen.
Jolijn kon het bij haar debuut niet bolwerken tegen Tessa Margaroli en verloor vrij kansloos met 3-0.
Hiermee werd de dubbel maar weer eens belangrijk voor het vervolg van de wedstrijd. Jolanda en Brenda wisten met miniem verschil aan de goede kant van de score te blijven om daarmee de stand naar 2-2 te brengen.
In het vervolg van de wedstrijd wist alleen Nicole van der Ark nog twee punten voor Disnierats te scoren. Daarmee werd zij met haar ongeslagen status "Woman off the Match", zij het dat ze ook tegen Brenda over de volle vijf games moest gaan.

Einduitslag 6-4 winst voor de Lochemse dames en daarmee ook een prima resultaat in de tweede wedstrijd van dit seizoen. Het team staat momenteel op een keurige 3e plek.

Ronald Swaterszij deed niet mee vandaag

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
ma 4 maart 19:30 uur
Vrij spelen
di 5 maart 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 5 maart 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 5 maart 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd
wo 6 maart 19:00 uur
Training staanders
wo 6 maart 19:00 uur
Training schuivers
wo 6 maart 20:30 uur
Recreatief tafeltennis