Bettine Vriesekoop opent OldStars tafeltennis in LochemLOCHEM, 26 september 2020 - Op woensdag 7 oktober is de kick-off van OldStars tafeltennis. Tweevoudig Europees kampioene Bettine Vriesekoop (59) verzorgt dan een gratis clinic in Lochem. Als ambassadrice zet zij zich in om ouderen in beweging te krijgen en fit te houden. OldStars tafeltennis is een initiatief van tafeltennisvereniging LTTC De Toekomst, de NTTB en het Nationaal Ouderenfonds. De start wordt mede mogelijk gemaakt door het Provincie Gelderland en Achterhoek in Beweging.

OldStars tafeltennis is een aangepaste spelvorm voor tafeltennis op latere leeftijd. Iedereen kan meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Naast de laagdrempelige sport tafeltennis biedt een OldStars-trainer andere beweegvormen aan. Ook gezellig samen koffiedrinken en bijkletsen zijn vaste onderdelen van elke training op de woensdagochtend.

Kartrekkers
OldStars tafeltennis is een van de spelvormen van het programma OldStars Sport. Henk Franssen en Bert Boers, twee van de kartrekkers binnen LTTC De Toekomst: "Wij vinden het super dat Bettine Vriesekoop OldStars tafeltennis bij ons komt introduceren. De trainingen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een blessure of juist op zoek zijn naar een leuke en gezellige sportactiviteit. Ook wanneer iemand iets ouder is of voorzichtig weer in beweging wil komen, is OldStars tafeltennis heel erg geschikt. Maar naast het trainen is de gezelligheid samen het belangrijkst!"

Gratis clinic
Een potje tafeltennissen tegen de kwartfinaliste van de Olympische Spelen in 1988? Trek makkelijke schoenen aan en doe mee. Batjes zijn aanwezig bij LTTC De Toekomst . Bettine Vriesekoop verzorgt de clinic op woensdag 7 oktober in in de Jan Wissinkhal aan de Runmolenlaan 17 in Lochem. De clinic start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Koffie en thee staan klaar. Tijdens dit evenement wordt rekening gehouden met de RIVM-maatregelen.

Doet u mee?
Meld u voor deelname aan de clinic van tevoren aan bij LTTC De Toekomst via:
oldstars@lttcdetoekomst.nl of bij Henk Franssen via 06 28 10 05 83.

De eerste wekelijkse training van OldStars tafeltennis in de zaal van de LTTC start woensdag 14 oktober om 10.00 uur. Aan de eerste trainingen kunt u kosteloos deelnemen.


Over OldStars
Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. Deze spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

Met de uitbreiding van het OldStars-aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Centraal hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland.

Over Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden