Landelijke teams De Toekomst beginnen met overwinning

Na een veel te lang zomerreces, vanwege bekende redenen, mochten onze landelijke teams zaterdag 19 september eindelijk de wei weer in. Ook dit seizoen spelen ons 1e team en ons damesteam in de op n na hoogste klasse van Nederland, de 1e divisie.

Ondanks verdrietige omstandigheden binnen de familie Ernst, is toch besloten de wedstrijden gewoon door te laten gaan.
Met de vereiste aanpassingen aan de zaal en gedurende de wedstrijd i.v.m. Corona-preventie trad ons 1e team aan tegen het vaandelschip van Avanti uit Hazerswoude.

Rutger Carelse en tegenstander Albert van Beek mochten het bal openen. Niet geheel verrassend werd het een wedstrijd met gezonde wedstrijdspanning aan beide zijden wat er voor zorgde dat de volle lengte van de wedstrijd gebruikt werd. Uiteindelijk was het Rutger die met 11-9 de wedstrijd naar zich toe trok om De Toekomst op voorsprong te zetten.
Daarna waren Emine Ernst en Olaf Stolwijk aan de beurt. Ook deze wedstrijd begon enigszins zenuwachtig maar naar mate de wedstrijd vorderde, hoe meer Emine in haar spel kwam. Aan de einde van de games wist ze het verschil te maken en moest Olaf zich met 3-0 gewonnen geven.
Bij nestor Erik Ernst was daarentegen totaal geen spanning te bekennen en dat heeft Ronald Vijverberg gemerkt. Voordat hij er erg in had, had Erik de eerste 2 games gewonnen met 11-6 en 11-1. Ronald kwam daarna wat beter in zijn spel en won de 3e game, waarna Erik zijn spel weer opschroefde naar een zeer hoog niveau en Ronald overklaste met 11-4. De 3-0 voorsprong was een feit.
Vader en dochter Ernst vormden deze keer het dubbel. Voor Avanti stonden Albert en Olaf aan tafel. Ondanks dat de familie Ernst elkaar af en toe in de weg liep, werd het dubbel toch redelijk soepel gewonnen met 3-0.
Emine was inmiddels helemaal verlost van alle spanning en speelde de rest van de middag onketend tafeltennis en verloor geen game . Met erg slim en dwingend tafeltennis laat ze zien dat ze wederom grote stappen voortwaarts maakt.
Ook Rutger had ook inmiddels de zenuwen van zich afgeschud en gunde alleen Olaf nog een game om ook de volle drie ook overwinningen op zijn conto te kunnen bijschrijven.
Erik was, zo als altijd weer vol passie en inzet, aan het vechten en speelde zich naar een mooie overwinning tegen Olaf in vijf games.

De mooiste en beste wedstrijd van de dag was die tussen Erik en Albert. Beide heren vochten zich naar een zeer hoog niveau met vele lange en mooie rallies.
Albert wist Erik uiteindelijk op de knien te dwingen in vier spannende games en redde daarmee de eer voor Avanti.


Al met al een zeer goede start voor team 1 van De Toekomst met een 9-1 overwinning op Avanti.


Ook het damesteam van De Toekomst moest aantreden tegen Avanti. De Lochemsen traden aan met Jolanda Hofland, Brenda Veenstra en Jessa Buijnink. Voor Avanti kwamen Nena Zantman, Sharon van Zelderen en Christel Petiet in de arena.
De Lochemse dames speelden een degelijke wedstrijd. Helaas was Nena Zantman voor allen te sterk en moest ook Jessa in vijf games buigen voor Christel.
Met de uiteindelijke 6-4 overwinning kan men dik tevreden zijn. Zeker als je in ogenschouw neemt dat een half jaar geleden nog met 2-8 van dit team verloren werd.
Volgende week staan er uitwedstrijden op het programma. Zaterdag 10 oktober zullen beide landelijke teams weer samen thuis spelen.

Ronald Swaters 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden