In memoriam - Jan Wissink

Zondag 22 maart bereikte ons het droevige bericht dat het Erelid van onze vereniging Jan Wissink zaterdag 21 maart op 85-jarige leeftijd is overleden.
Jan was meer dan 40 lid van onze vereniging en werd benoemd tot Erelid voor zijn jarenlange tomeloze inzet als voorzitter, financieel adviseur en vrijwilliger.
Mensen zullen zich vooral Jans enorme vastberadenheid herinneren bij het binnenhalen van zoveel mogelijk geld voor de vereniging die mede daardoor tot grote bloei kwam en er nog steeds de vruchten van plukt. Hij verkocht obligaties aan leden voor een van de grote verbouwingen die er zijn geweest. Velen hoefden het geld, toen de voorfinanciering werd terugbetaald, niet meer terug te hebben. Hij trok voorts ver de regio in om donateurs en sponsoren te vinden.
Jan Wissink was voorts erg betrokken bij individuele leden die het niet breed hadden. Dat werd nooit zo aan de grote klok gehangen maar de mensen om wie het gaat, weten dat zelf wel. Hij hielp bijvoorbeeld mensen met de boekhouding of het invullen van de belastingaangifte. En als er eens iemand problemen met een uitkeringsinstantie kreeg omdat hij voor de club wat bijverdiende loste hij dat, waar mogelijk, hoogstpersoonlijk op. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij de Jaarbeurs van het Oosten in Zutphen, waar een groepje leden jarenlang de parkeerafwikkeling regelde. Niet alleen werd daarmee de clubkas flink gespekt, ook konden de deelnemers zo zelf een zakcentje extra krijgen.
Een bijzondere plek in dit verhaal is weggelegd voor de fysiek en/of geestelijk minder bedeelde medemens. Samen met Ietje gaf Jan vorm aan de ontwikkeling van de afdeling voor aangepaste sport binnen de vereniging. Dat was een echte passie van hen samen. Jan regelde het binnenhalen van subsidies om de hal zoveel mogelijk aan te passen en de gehandicapten een volwaardig plek binnen de vereniging te geven, wat meer dan gelukt is, terwijl Ietje met haar ploeg de dagelijkse gang van zaken regelde. Het voert te ver om de vele sportieve hoogtepunten van de gehandicapte tafeltennissers door de jaren heen te belichten. Maar omdat de afdeling aangepaste sporten een bijzonder plekje in zijn hart had, willen we wel de deelname in 2011 memoreren van drie spelers aan de wereldspelen voor aangepaste sporten in de Griekse hoofdstad Athene. Om hen en hun begeleiders goed te begeleiden, mobiliseerde hij zijn sponsornetwerk.
Jan Wissink is in juni 2012, toen de vereniging het 60-jarig bestaan vierde, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Enerzijds omdat hij de initiator was van en financieel grondlegger voor de bouw van de eigen hal maar onder meer ook omdat hij vijftien jaar lang als voorzitter de scepter zwaaide en al vanaf 1977 voor de club in touw was. Hij lag die grote dag, waar hij zo naar had uitgekeken, echter in het ziekenhuis. Dus toog het toenmalige bestuur met oud-burgemeester Frans Spekreijse naar het ziekenhuis om de glunderende uitverkorene de koninklijke onderscheiding te overhandigen.

De benoeming van de accommodatie tot Jan Wissinkhal leidde destijds nog wel tot de nodige discussie omdat je de totstandkoming van een fraai huis en mooie sportresultaten natuurlijk nooit aan slechts n man kunt toeschrijven. Daar zijn heel veel vrijwilligers voor nodig. Ook verkeerde hij nog in blakende gezondheid en in de regel was zon benoeming indertijd postuum. Maar iedereen zal het er wel over eens zijn dat L.T.T.C. de Toekomst dankzij Jan Wissink een financieel uitermate gezonde club is die nog jaren vooruit kan. Hij legde de basis. Dt was zijn erfenis.
Het Bestuur en leden van de Lochemse Tafeltennisvereniging De Toekomst wensen de familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur van L.T.T.C. De Toekomst
Ronald Swaters
Secretaris
 


 

 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden