Dadendrang De Toekomst gaat voort

Dit is alweer het laatste verslag van 2019.
De redactie bedankt Tom Bleumink, coach van team 1, voor de leuke wekelijkse verslagen van de wedstrijden.

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. De uitwedstrijd tegen de kampioenen van VeerhuisWessum/Westa 1 uit het zuidelijke Wessem.

Beide teams hadden zich inmiddels al verzekerd van een plek bij de beste drie teams in de 1e divisie A poule, wat recht geeft tot het spelen in de 1e divisie kampioenspoule van volgend jaar.

De heren van 1e team van Tafeltennisvereniging De Toekomst wilden dit toch al succesvolle seizoen in stijl afsluiten tegen de nummer 1 en gingen met snode plannen richting Wessem.
Eenmaal aangekomen bleek dat kopman Arturs Reinholds helaas niet meedeed vandaag.

Erik Ernst beet het spits af tegen de erg sterk spelende Barry Berben die slechts twee wedstrijden had verloren.
Ondanks enkele kansen voor Erik in, met name de eerste game, kon hij helaas net niet genoeg doordrukken om het Barry echt moeilijk te maken. Barry won dan ook met 3-0.
Roel Bogie speelde vervolgens tegen Jelle Moris en wist de wedstrijd met goed spel in 4 games te winnen.
Rutger mocht het daarna opnemen tegen invaller Jim Hendrix. Waar Jim vrijuit speelde, had Rutger de grootste moeite om zijn ritme te vinden en Jim nam verrassend een 2-0 voorsprong. Rutger wist zich gelukkig te herpakken en begon langzaam aan steeds beter te spelen. Knap wist hij de wedstrijd nog om te buigen en de wedstrijd in zijn voordeel te beslechten met 3-2.

Over de dubbel kunnen we kort zijn. Roel en Rutger zijn al weken in bloedvorm en lieten opnieuw de tegenstanders kansloos. Ook Barry en Jelle waren geen tegenstand en beten met 3-0 in het stof.

Na de dubbel werd de strijd groter en zorgden en wedstrijden tussen Erik en Jelle en Rutger en Barry voor veel spektakel. Beide wedstrijden gingen over de volle 5 games, die beiden werden gewonnen door de Westa spelers. Inmiddels stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord.
Hierna stoomden de Lochemers door naar een 3-6 voorsprong door redelijk duidelijke overwinningen van Roel op Jim, Rutger op Jelle en Erik op wederom Jim.

De laatste wedstrijd werd net als vorige week weer de beste en de spannendste. Hierin nam Roel het op tegen Barry. Roel begon ijzersterk en overrompelde Barry in de 1e game met 11-3. Barry kwam sterk terug met winst in de 2e game. De 3e game ging gelijk op totdat een klein incident zijn stempel drukte in de 3e game. Een, door de scheidsrechter, niet geconstateerde netservice zorgde ervoor dat Roel zijn concentratie even kwijt was en dit gaf Barry de mogelijkheid om op een 2-1 voorsprong in games te komen.
Roel was niet van plan op te geven en pakte de draad knap weer op in de vierde game door deze te winnen. In de laatste game ging het niveau nog verder ophoog wat resulteerde in schitterend tafeltennis en met Roel die met veel strijd heel knap Barry wist te verschalken.

Uiteindelijk moest dus ook de kampioen, zij niet geheel compleet, geloven aan de Lochemse dadendrang. Met een 3-7 overwinning in ‘the pocket’ was de 200 kilometer durende terugreis geheel niet vervelend.

Hiermee sluit het 1e team van Tafeltennisvereniging De Toekomst, na het behaalde kampioenschap in de 2e divisie, haar eerste seizoen in de 1e divisie af op een geweldig knappe 2e plaats!

We willen iedereen dan ook bedanken voor zijn of haar support. Tot volgend seizoen!

Ronald Swaters
 


 

 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 december
Kerstkaarten
vr 9 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 13 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 13 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden