De Toekomst stelt plek promotiepoule 1e divisie veilig!

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen AutoJ. De Gooijer/SKF 1 uit Veenendaal.
Beide teams zijn samen met Scylla 2 verwikkeld in een strijd om de twee overgebleven plaatsen die recht geven om volgend seizoen uit te komen in de 1e divisie poule A, promotiepoule. Westa 1 uit Wessem had reeds een plaats gereserveerd.
Het verschil voor deze wedstrijd was in het voordeel van het team van Tafeltennisvereniging De Toekomst. Scylla volgt op 3 punten en SKF op 6.
Met de wetenschap dat de laatste wedstrijd van de Lochemers gespeeld wordt tegen de kampioenen van Westa 1 uit het verre Wessem, was het zaak om vandaag in ieder geval de marge met SKF te behouden. Zij spelen hun laatste wedstrijd volgende week tegen de andere concurrent Scylla.

De wedstrijd begon moeizaam voor De Toekomst. Hoewel er veel strijd werd geleverd, gingen de eerste twee punten naar het thuisspelende SKF door winst van Floris Zur Muhlen op Roel Bogie in 5 games en Pieter van den Berg op Rutger Carelse, eveneens in 5 games.
Dit legde toch wel enige druk op de schouders van de jongste telg uit het team, Emine Ernst. Zij mocht aantreden tegen de on-orthodox spelende Jeffrey Vonk van wie ze in het verleden nog nooit had gewonnen.
Maar wie Emine kent, weet dat ze onder druk het beste presteert en met zeer geconcentreerd en taktisch slim spel was ze in 4 games verreweg de betere en pakte zo een heel belangrijk punt om de aansluiting te behouden.

Rutger en Roel, mede door de overwinning van Emine, stonden als herboren achter de tafel in de dubbel tegen Floris en Pieter. Ze lieten er geen twijfel over bestaan wie de betere waren en speelden praktisch foutloos naar een 3-0 overwinning waardoor er 2-2 op het scoreboard kwam.

Roel trok daarna de positieve lijn door tegen, een vandaag erg sterk spelende, Pieter. Zienderogen ging het niveau gedurende de wedstrijd verder omhoog. Roel nam een 2-0 voorsprong in games waarna Pieter sterk terug kwam en de volgende twee games wist te winnen waardoor er een beslissende vijfde game gespeeld moest worden. Roel was vastberaden om De Toekomst aan de leiding te zetten en deed dat met 11-8 in de vijfde na een geweldig gevecht.

Na het nieuws dat Jeffrey al zijn energie had verbruikt tegen Emine (hij was de laatste dagen helaas geveld door buikgriep) en zijn volgende twee partijen helaas moest opgeven, stond er plotseling een 2-5 voorsprong op het bord. Doelstelling voor de dag in ieder geval bereikt.

Emine moest door het uitvallen van Jeffrey vervolgens haar wedstrijden tegen Floris en Pieter achter elkaar spelen.
Tegen Floris kwam Emine totaal niet in haar ritme maar ook gezegd moet worden dat Floris erg sterk speelde. Met 3-0 wist hij de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Tegen Pieter werden ook de eerste 2 games verloren maar van opgeven was zeker geen sprake. In plaats daarvan schroefde Emine, met de van haar bekende vechtlust, haar niveau op en zo ontspon zich een wedstrijd van zeer hoog niveau. Ze wist terug te komen tot 2-2, maar uiteindelijk was het toch Pieter die met de overwinning aan de haal ging.

“Save the best for last” moeten Floris en Rutger gedacht hebben. De laatste wedstrijd van de middag werd er één van een niveau dat in de eredivisie niet misstaan zou hebben. Met met name de erg goede backhands van beide heren zorgden voor mooie balwisselingen. Wederom moest een 5e game de beslissing brengen. Nagenoeg foutloos en met bijna alleen maar gescoorde punten vlogen, in een hoog tempo, de één na de andere mooie rally voorbij.
Het was Rutger die uiteindelijk de gelukkigste was en met 16-14 de afsluitende game wist te winnen om zo een prachtige overwinning op de jeugd international te boeken.

Door deze 6-4 winst voor De Toekomst en het nieuws dat Scylla 2 met 3-7 had verloren van Red Stars, werd het een mooie dag voor de Lochemers.
Met 6 punten voorsprong op Scylla en 8 op SKF en de wetenschap dat beide teams elkaar komende week ontmoeten, is het zeker dat een plek bij de bovenste drie in de poule een feit is. Volgend seizoen zal De Toekomst dus met vijf andere teams uit gaan maken wie er gaat promoveren naar de eredivisie.

Het is wederom een ongelofelijk seizoen geworden. Na het kampioenschap in de 2e divisie afgelopen seizoen, direct meedoen om de bovenste plaatsen.

Volgende week staat de laatste wedstrijd, uit tegen Westa, op het programma. Als nummer 2 in de poule, zal De Toekomst zeker haar best gaan doen het, al tot kampioen gekroonde, team uit Wessem te laten zweten.


Ronald Swaters
 


 

 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 december
Kerstkaarten
vr 9 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 13 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 13 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden