De Toekomst presteert bijna maximaal!

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste thuiswedstrijd van het eerste seizoen in de 1e divisie op het programma. Tegenstander was The Victory 1 uit Weesp.

Het was zaak zoveel mogelijk punten te pakken deze wedstrijd om mee te blijven doen in de strijd om de bovenste drie plekken in de poule. Deze plekken geven komend seizoen recht op een plaats in de 1e divisie A, oftewel de promotiepoule.

The Victory, met sterke spelers als Hans Den Blanken en ex-ere divisie speler Fjodor Rademaker in de gelederen, staat dan wel laatste maar is zeker geen team waar je zo overheen loopt. De derde man aan Weespse kant was afgelopen zaterdag invaller Rutger Jakobi.

Erik beet het spits af tegen Hans en het was meteen vuurwerk. Het werd een wedstrijd vol spanning met een erg sterk spelende Hans die in de 4e set zelfs een matchpoint kreeg. Deze werd resoluut door Erik weggewerkt waarna hij deze set en ook meteen de 5e set naar zich toe wist te trekken. Het eerste punt stond op het scorebord voor Tafeltennisvereniging De Toekomst.
Aan Rutger de eer om als eerste tegen Fjodor te mogen spelen en het werd opnieuw een spectakelstuk in vijf sets met een hoog niveau. Ook Rutger was hierbij de sterkste en zette zo De Toekomst op 2-0.
Roel had daarna weinig moeite tegen de erg leuk spelende Rutger Jakobi en won makkelijk in 3 sets.

Daarna het dubbel Roel en Rutger dat gedurende het seizoen, zoals al eerder gemeld, steeds beter is gaan draaien tegen Hans en Fjodor. Ook in dit dubbel kwam de Lochemers eigenlijk niet echt in de problemen. Er werd nog wel een set ingeleverd maar voor de rest ging het vrij soepel.

Na de dubbel ging Rutger vrolijk verder met het spelen van 5-setters. Ditmaal tegen Hans. Hierin ging hij wel door het oog van de naald en draaide langzaam de wedstrijd, na een 2-1 achterstand in sets, om. Uiteindelijk wist Rutger met 11-9 in de 5e set deze erg goede wedstrijd te winnen.
Halverwege de wedstrijd stond het dus, hetzij enigszins geflatteerd, 5-0 voor De Toekomst.

Erik speelde vervolgens tegen Rutger en na de eerste 2 sets gemakkelijk te hebben gewonnen, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Erik. Rutger dacht daar echter anders over en begon meer en meer alles of niets te spelen. Dit resulteerde in de meest waanzinnige ballen waardoor er plotseling een 2-2 op het telbord stond. Erik wist gelukkig rustig te blijven en liet Rutger uitrazen waardoor hij gedecideerd de laatste set wist te winnen en daarmee de stand op 6-0 zette. 6-0 maar wel vier 5-setters dus......

Hierna kwam het eerste en na uiteindelijk bleek ook het enige tegenpunt van The Victory op het scoreboard door een overwinning van een ontketende Fjodor tegen Roel. Fjodor speelde vrijwel foutloos en wat Roel ook probeerde, Fjodor had een antwoord en zette The Victory verdiend op het scoreboard.
Bij de stijd tussen de Rutgers, was onze Rutger “Rudi Carlese” Carelse een gewaarschuwd man door de vorige wedstrijd tegen Erik en ging meteen vol gas uit de startblokken. Dit leidde tot een 11-0 overwinning in de 1e set! Ook de andere sets werden eenvoudig gewonnen en hierdoor pakte hij zo zijn derde overwinning van de dag.
Roel speelde daarna tegen Hans en na de eerste set te hebben ingeleverd begon de motor beter en beter te draaien om zo de wedstrijd in vier sets te winnen.

De eersten zullen de laatsten zijn en daarom was het aan Erik, die de eerste wedstrijd mocht spelen, om ook de laatste wedstrijd van de dag te spelen. Ondanks dat het de laatste pot van de middag was, werd er niet zuinig omgegaan met de krachten. Met veel passie bij beide mannen kwam er een geweldige wedstrijd op tafel waarbij met name Erik een erg hoog niveau liet zien. Met zijn altijd aanwezige vechtlust wist hij met zijn overwinning op Fjodor een mooie scalp te pakken en daarmee deze middag ook ongeslagen te blijven.

Eindstand 9-1 voor De Toekomst!
Door deze uitslag staat De Toekomst nu tweede in haar poule en heeft daarmee alles in eigen hand om komend seizoen in de 1e divisie A te spelen.
Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de nummer 4, SKF uit Veenendaal, op het programma. Wellicht kunnen hier de eerste beslissingen al geforceerd worden.