De Toekomst verliest met minimaal verschil!

Hoewel het landelijke en afdelingsprogramma deze week nagenoeg stil lag, moest het eerste team van Tafeltennisvereniging De Toekomst, zaterdag 9 november, aantreden tegen het 2e team van LTTV Scylla uit Leiden.

Scylla dat derde stond voor de wedstrijd, trad aan in haar sterkste opstelling. Dat betekende met ex-eredivisie spelers Joey Boekkooi en Thomas Bénit. Het beloofde dus een zware middag te worden voor de Lochemers.

Aangezien Emine Ernst verplichtingen had met de dames van VTV, traden Erik Ernst, Roel Bogie en Rutger Carelse deze wedstrijd achter de tafel.

Erik speelde in de openingswedstrijd heel erg sterk tegen Joey. Zoals wel vaker resulteerde dit in een spannende 5-setter die, helaas zoals ook wel vaker, met het kleinst mogelijk verschil naar de tegenstander ging.
Roel nam het daarna op tegen Martin van Rijn en speelde erg solide. Na een 2-0 voorsprong kwam Martin nog even terug maar Roel was deze wedstrijd gewoon een maatje te groot en zette De Toekomst op het scoreboard.
Rutger mocht het daarna opnemen tegen de sterke Thomas Bénit. Rutger liet wederom een hoog niveau zien en liet Thomas goed zweten. Aan het einde van de wedstrijd was het echter toch Thomas die won in 4 sets, waarbij aangetekend moet worden dat drie daarvan pas beslist werden boven de 10.

De dubbel bestaande uit Roel en Rutger begint met de week beter te lopen en dat was ook deze keer het geval. In vier sets werd redelijk overtuigend gewonnen van Joey en Martin en stond het weer gelijk.

Hierna ging het niveau nog verder omhoog en kwam er een hoogstaand duel tussen Roel en Joey waarbij Joey net iets beter was aan het einde en Scylla daarmee op 2-3 zette.
Erik was daarna kansloos tegen een ontketende Thomas die vooral met zijn backhand bij tijd en wijle onnavolgbaar was.
Aan Rutger de taak om De Toekomst weer in de race te brengen na deze 2-4 tussenstand en dat moest hij doen tegen Martin. Het werd een op en neergaande wedstrijd waarbij het Rutger was die aan het einde van de vijfde set met 11-8 de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

Dit luidde het begin in van een aantal spannende 5-setters waarbij de wedstrijd tussen Roel en Thomas wel de spannendste was. In de laatste set werkte Roel meerdere matchpoints weg om zelf op zijn eerste toe te slaan en een erg goede overwinning te boeken op Thomas. De stand was weer gelijk.
Rutger speelde zijn laatste wedstrijd tegen Joey en opnieuw ging het “all the way”. Het was Joey die accelereerde in de laatste set en deze overtuigend wist te winnen om Scylla op 4-5 voorsprong te zetten.
De laatste wedstrijd van de dag was die tussen Erik en Martin. Ondanks de altijd aanwezige vechtlust bij Erik was Martin gewoon deze dag te sterk en zorgde hierdoor dat Scylla 2 er met een 4-6 overwinning aan de haal ging.

Door deze uitslag komen De Toekomst en Scylla beiden op 38 punten en daarmee op een gedeelde 2e plaats, op de voet gevolgd door SKF met 35 punten.
Aanstaande zaterdag wordt alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. Tegenstander is The Victory 1 uit Weesp.

Alle aanmoedigingen zijn uiteraard van harte welkom!

Ronald Swaters
 


 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 december
Kerstkaarten
vr 9 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 13 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 13 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden