De Toekomst bedwingt Red Stars in Venray

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Een uitwedstrijd tegen Red Stars 1 uit Venray.

De thuiswedstrijd eindigde twee weken geleden nog in een 5-5 gelijkspel. Beide teams stonden voor de wedstrijd van zaterdag slechts drie punten van elkaar vlak in de stand dus er werd een spannende wedstrijd verwacht.

Roel Bogie nam het in de eerste wedstrijd op tegen de nog ongeslagen Kas van Oost. Na een spannende 1e game, waar Roel lange tijd de leiding had, was het toch Kas die de game uiteindelijk won. Kas deed er nog een schepje bovenop en wist uiteindelijk in drie games te winnen van Roel.
Erik Ernst speelde daarna tegen verdediger Frank van Vleuten. Na de eerste twee games te hebben gedeeld kwam Erik in zijn ritme en gaf nog maar weinig punten weg om zodoende in vier games te winnen.
Rutger Carelse of zoals de scheidsrechter hem noemde, Rutger Kareltje, speelde daarna een erg spannende partij tegen Tom Thijssen. Het was na vijf games Rutger, die aan het einde steeds beter ging spelen, die aan het langste eind trok en De Toekomst op een 1-2 voorsprong zette.

De dubbel komt dit jaar nog niet helemaal uit de verf. Vandaag kwam daar echter verandering in door Roel en Rutger, die heel goed samen speelden en met erg sterk en slim spel de betere waren van Kas en Tom. Een zeer belangrijk en welkom punt!

Daarna volgden vrij duidelijke overwinningen van Roel op Frank en Kas op Rutger en was de stand inmiddels gevorderd tot 2-4 voor De Toekomst.
Erik nam de daarna op tegen Tom en de altijd hard vechtende nestor begon op toeren te raken en won met erg goed tafeltennis de wedstrijd in vier games.
Rutger volgde dit voorbeeld en won daarna in “straight sets” van de lastige Frank en Roel liet zijn klasse maar weer eens zien door bij tijd en wijle weergaloze ballen te slaan in de wedstrijd tegen Tom. Inmiddels stond er een 2-7 op het scoreboard.

De laatste wedstrijd tussen Erik en Kas werd de kraker van de dag!
De verwachting was dat Kas wel zou winnen maar Erik dacht daar toch wel enigszins anders over. Met uiterste krachtsinspanningen legde Erik zijn allerbeste tafeltennis op tafel wat zorgde voor schitterende rallies.
Zo’n wedstrijd met zoveel strijd verdient het om over de volledige lengte van vijf games te gaan. Uiteindelijk was het, helaas voor De Toekomst, toch Kas die de overwinning met 11-9 in de laatste game wist binnen te halen.
Maar de tafeltennisliefhebber heeft kunnen genieten van deze prachtige wedstrijd!

Met deze mooie 3-7 overwinning en in het achterhoofd hebbende dat ze nog steeds tweede staan in deze zware poule, gingen de mannen van De Toekomst tevreden huiswaarts richting Lochem.

Het programma ligt i.v.m. de herfstvakantie nu twee weken stil maar daarna mag team 1 weer vol aan de bak in de thuiswedstrijd tegen de nummer drie, Scylla 2 uit Leiden!


We zien jullie dus graag op zaterdag 9 november om 14.00 uur in Lochem!

Ronald Swaters  


« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 december
Kerstkaarten
vr 9 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 13 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 13 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden