Koplopers te sterk voor De Toekomst!

Zaterdag 12 oktober stond alweer de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma.
Het eerste team van Tafeltennisvereniging De Toekomst mocht het in Lochem opnemen tegen de koploper, VeerhuisWessem/Westa 1, met de sterke Let Arturs Reinholds en de jeugdtalenten Barry Berben en Jelle Moris in de gelederen.

Voor De Toekomst stonden Rutger Carelse en Emine en Erik Ernst achter de tafel.

Het werd een pittige strijd die meer dan 5 ½ uur duurde waarbij Westa een aantal erg spannende wedstrijden net in hun voordeel wist te beslissen. Toen alle rookpluimen opgetrokken waren, stond er een 2-8 overwinning voor de mannen uit Wessem op papier.
Met een beetje geluk hadden er nog één of twee punten meer voor De Toekomst ingezeten maar de overwinning voor Westa was zeker verdiend.

De sterke Let Reinholds bleef in al zijn enkelspelen ongeslagen, al lieten de spelers van De Toekomt hem hard werken voor de punten en pakten ze alle drie games tegen hem.

Barry Berben bleef ook ongeslagen aan Westa kant met erg sterk spel. Hij kroop door het oog van de naald in, wat later bleek, de wedstrijd van de dag tegen Emine Ernst. Met minimaal verschil wist hij het 16-jarige talent uit Lochem van zich af te houden. Het werd uiteindelijk 16-14 in de 5e game voor Barry in een zeer hoogstaande wedstrijd.

Ook de dubbel tussen Arthurs/Barry en Rutger/Erik ging met minimiem verschil in de 5e game naar Westa.
De punten aan toekomst zijde werden gehaald tegen Jelle Moris. Zowel Emine als Rutger wisten hm te verschalken en laten daarmee zien iedere week nog progressie te boeken.
Routinier Erik Ernst knokte zoals altijd weer voor wat hij waard was, maar helaas moest hij vandaag alle drie zijn tegenstanders feliciteren.

Nu de 1e helft van de competitie is achter de rug is staat De Toekomst 1 nog steeds op een hele goede 2e plaats, waarbij aangetekend moet worden dat de verschillen zijn erg klein tussen de nummers 2 t/m 5.
Volgende week gaan we weer op pad naar Venray om weer alles uit de kast te halen en zoveel mogelijk punten te sprokkelen tegen Red Stars 1.

Team 2 boekte een gelijkspel tegen Smash (M) 2. Marten Adolfsen en Gerben Otten boekten beiden 2 overwinningen en Devin Wassink deed één duit daarbij in het zakje. Momenteel staat het team nog veilig maar ook hier zijn de verschillen minimaal.

De wedstrijd van de dames is verplaatst naar 27 oktober.

Ronald Swaters  


« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
za 2 december 10:00 uur
Competitie jeugd
di 5 december 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 5 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 5 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd
wo 6 december 19:00 uur
Training staanders
wo 6 december 19:00 uur
Training schuivers
wo 6 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis