Special Olympics Nationale_Spelen finaledag

Vandaag, zondag 10 juni 2018, was de finaledag van de Special Olympics Nationale spelen 2018.
De begeleiders groep was inmiddels in tweeŽn gesplitst. Henry Oost en Esther Wissink waren de hele dag druk doende met de voorbereiding voor de afsluiting van de dag, terwijl Mirko Egbers en Willemien Harkink de groep spelers die dag begeleiden.
Om 6.30 uur was er wederom het ontbijt in de bungalow in het Olympische dorp en na de grote schoonmaak werd koers gezet naar MariŽnvelde. Daar aangekomen werden we onthaald door een dweilorkest.

De wedstrijden begonnen om 10 uur en de spelers werkten 's ochtends een 4-kamp af om vervolgens in de middag de finalewedstrijden te spelen.
Tijdens de lunchpauze was er een muzikale intermezzo van wederom een (ander) dweilorkest.

Al was de spanning bij de spelers erg hoog (en moesten we bij ťťn speler de manier van serveren aanpassen), gingen ze goed om met de druk en werden er hele mooie partijen gespeeld. De resultaten aan het eind van de streep waren als volgt:

4e plaats: Erwin Stegeman
3e plaats: Marina van der Zee en Geert Zeelte
2e plaats: Lienke Freriks
1e plaats: Wilco Brunsveld

Na de wedstrijden vertrokken we tegen 16.45 uur naar de Jan Wissinkhal, alwaar we bij aankomst tezamen met de schuiftafeltennissers onder luid applaus werden ingehaald door de overige vrijwilligers, familie, vrienden, hoofdsponsor the Lions en medebewoners.

In ťťn van de zalen van de hal was een heuse bioscoop ingericht, waar in 20 minuten tijd een film werd vertoond van alle voorbereidingen van het laatste halve jaar tot en met deze zondagmorgen (de voorbereiding van het diner, grotendeels gesponsord door Jumbo Lochem, van deze avond).
Na de film was er voor de 47 aanwezigen een voorgerecht met aansluitend de huldiging van de spelers. Ook werden alle vrijwilligers bedankt met een foto en/of een bos bloemen.

De spelersgroep bedankte op haar beurt de 4 vaste begeleiders/coaches en zij kregen uit handen van Erwin Stegeman allen een grote bos bloemen (van de Intratuin, die hij zelf als sponsor heeft binnen gehaald).

Hierna was het tijd voor het hoofdgerecht (in buffetvorm) en afsluitend een heerlijk toetje. Dit was meteen de afsluiting van het zeer geslaagde weekend.

Ik wil namens de spelersgroep van 9 personen (te weten: Annie, Christa, Bert, Darjan, Marina, Lienke, Erwin, Geert en Wilco) iedereen hartelijk bedanken die op enige manier zijn of haar bijdrage heeft geleverd om dit evenement tot zo'n groot succes te maken.

Mirko Egbers


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 december
Kerstkaarten
vr 9 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 13 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 13 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden