NK tafeltennis 2018

Afgelopen weekend werd in Zwolle het Nederlands Kampioenschap tafeltennis verspeeld.
Voor het eerst in onze clubhistorie mochten twee dames, Emine Ernst en Kim Hergelink van onze vereniging deelnemen.
Beiden deden mee aan het enkelspel en het dames dubbelspel. Emine speelde daarnaast met onze trainer Boris de Vries ook nog het mixed dubbel.

In de ochtend werden de dubbels gespeeld. Emine reikte in het mixed dubbel samen met Boris tot de kwartfinale en moesten daarin hun meerdere erkennen in de latere winnaars, Kim Vermaas en Rajko Gommers.
Het dames dubbelspel verliep helaas minder succesvol. Hoewel Kim met haar partner nog dicht bij een verrassing was door een hoger geplaatst koppel te verslaan, werd de wedstrijd toch met minimaal verschil verloren.
Emine dubbelde met haar teamgenote Sanne de Hoop. Waar gehoopt was op een vervolg in het toernooi, eindigde het in een deceptie door verlies in de openingsronde.

Zoals het soms van toevalligheden aan elkaar hangt, moest Emine s middags nu niet met maar tegen Sanne de Hoop aantreden in de 1e ronde van het dames enkelspel.
Een aantal weken geleden wist ze nog van Sanne te winnen maar deze keer was haar tegenstandster met 4-2 de betere.
Ook voor Kim viel het doek helaas in de 1e ronde van het enkelspel. Ze was niet opgewassen tegen de hoger geplaatste Tali Cohen, wat overigens geen schande is.

Daarmee eindigde het NK voor onze dames al op de eerste dag. Neemt niet weg dat we als vereniging enorm trots zijn op de prestaties van deze twee dames.


JEUGDKLASSENTOERNOOI 2018

Naast Emine en Kim werd er afgelopen zaterdag tijdens het NK door nog een andere dame van onze vereniging een toernooi afgewerkt.
Ellen Mogezomp, speelster uit ons damesteam, was uitgenodigd voor het Jeugdklassentoernooi vanwege haar goede prestaties in de najaarscompetitie.
Na een goede voorronde met een mooie tweede plaats in een 8-kamp, wist ze uiteindelijk door te dringen tot de halve finale. Daar vond ze uiteindelijk haar Waterloo maar met een gedeelde 3e plek mag en kan Ellen terug kijken op een geslaagd toernooi.

Ronald Swaters


 

 

 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 december
Kerstkaarten
vr 9 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 13 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 13 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden