Jeugdspelers L.T.T.C. De Toekomst laten zich zien op het NK! (deel 1)

Zaterdag 6 mei vonden in Nijmegen de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen voor spelers met een B-licentie plaats.
L.T.T.C. De Toekomst deed mee met maar liefst negen spelers. Zeven meiden en twee jongens.

Daniek van Mourik behaalde het beste resultaat, door bij de meisjes welpen pas in de halve finale haar meerdere te moeten erkennen. Deze hele mooie derde plek gaf haar tevens het recht ook zondag meedoen bij de A-licenties. Sara Brouwer sneuvelde in diezelfde meisjes welpen klasse in de kwartfinales.

Romy Stroeve en Sika Marijt lieten van zich horen bij de meisjes pupillen. Beiden wisten de kwartfinales van het hoofdtoernooi te bereiken, wat een heel mooi resultaat is.

Ellen Mogezomp wist heel knap 2e te worden in haar poule, waarbij ze alleen verloor van de latere Nederlands kampioene. In het hoofdtoernooi werd ze helaas direct uitgeschakeld, wat haar uiteindelijk een gedeelde 9e plaats opleverde.

Ook Jolijn Schut deed het bijzonder goed. Na een heel moeilijke poule speelde zij verder in het troosttoernooi. Hier drong ze zelfs door tot in de finale. Bij een 2-0 voorsprong in sets ging helaas het kaarsje uit bij de net zestienjarige Jolijn en verloor ze haar partij alsnog.

Tom de Ronde en Fabian Ernst kwamen ook in het troosttoernooi terecht. Tom bij de junioren en Fabian bij de pupillen. Beiden lieten zien over een goede vorm te beschikken en overleefden zo ronde na ronde. Aan hun beider zegetocht kwam pas een einde in de halve finale.

De zesjarige, en waarschijnlijk jongste deelneemster, Catootje Revoort liet zien dat ze nog een heel grote toekomst voor zich heeft. Zij speelde in het troosttoernooi om een plek in de finale. Helaas ging die wel verloren en bleef Catootje steken op een keurige derde plek.

We kunnen dus terugkijken op zeer geslaagde Nederlandse Kampioenschappen voor B-licenties.
Heel veel dank gaat uit naar alle coaches, ouders en supporters voor hun ondersteuning.

Ronald Swaters


 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd