Competitie wedstrijdverslag Toekomst 4


Ze moesten redelijk vroeg opstaan. de jongens van team 4. 08.30 uur vertrekken richting Enschede, om met de grote concurrent, DTS, de laatste en beslissende wedstrijd te spelen. Met in het achterhoofd de 4-6 stand die ze er thuis uit wisten te slepen, probeerden de coaches zo veel mogelijk de aandacht af te leiden van de wedstrijd en het moeten winnen. De jongens waren echter niet van plan om alleen maar lekker een potje tafeltennis te spelen. Vier punten moest genoeg zijn voor het kampioenschap. Er hing dus best veel af van deze wedstrijd.

Na het inspelen mocht Levi beginnen. In een spannende strijd kwam hij net te kort. Hij speelde echter goed en wist de twee koppen grotere tegenstander het flink lastig te maken.

Na Levi was Pjotr aan de beurt. De tegenstander kreeg geen vat op zijn opslag. Ook zijn openingen mochten er wezen. Pjotr pakte onze eerste punt.

Fabian wist als derde de tegenstander te verrassen met veel spreiding en een genadeloze forehand topspin. Ook deze tegenstander moest eraan geloven, zodat de jongens met goede moed de dubbel ingingen.

De dubbel werd helaas verloren, waardoor de tegenstander toch uitzicht kreeg het kampioenschap. In de tweede serie enkels wist alleen Pjotr te winnen, waardoor de stand op 4-3 kwam.

De zevende partij besliste Pjotr de competitie door zijn tegenstander van het kastje naar de muur te sturen. Het kampioenschap was binnen en dat was voor Levi het signaal om zijn laatste tegenstander de oren te wassen. Met verzorgd spel wist hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Fabian mocht de wedstrijd afmaken, maar kwam helaas tekort. De einduitslag 5-5 was daarmee een redelijke weergave van de krachtsverhoudingen.

En de coaches? Die wisten dat onze jongens kampioen zouden worden. Klotsende oksels, een pakje kauwgom kauwen en de rust bewaren. Dat was hun bijdrage aan deze laatste wedstrijd.

Kaj Munk

Team 4 (5de klasse) en hun coaches
v.l.n.r. Fabian Ernst, Jolanda Hofland, Kaj Munk, Pjotr Uchnanowicz en Levi Munk

 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis