Verslag Cocktailworkshop

Op een "ongebruikelijke" avond namelijk zaterdagavond 15 november 2014 vond er na de algemene ledenvergadering van de Club van 100 een cocktail workshop plaats voor de leden van de club van 100. De ledenvergadering was ook nu weer bijzonder aangezien men bij binnenkomst al gebak bij de koffie kreeg.

De cocktailavond werd vormgegeven door Mikael Ekman en zijn collega. Voor aanvang van de workshop, maar na de ledenvergadering kregen we een heerlijke licht alcoholische coctail voorgeschoteld.

Mikael Ekman is de oprichter en eigenaar van Cocktail & Cocktail. Bij de meeste aanwezige was hij al bekend, aangezien hij in 2008 al eerder een coctail workshop voor de Club van 100 heeft gegeven.

Na een introducie werd uitleg gegeven over de attributen welke benodigd zijn om een cocktail te maken. Een echt cocktailglas met inhoud van 7 cl (en hoe je de cocktail presenteert (logo aan de voorkant en de garnering aan de linkerkant van het glas), de Boston shaker (en hoe je deze dient te gebruiken), een barmaatje (maatbekertje), een barzeef (de "strainer"), een fruitmesje en de snijplank.
Vervolgens werd uitleg gegeven over de 4 hoofdgroepen cocktails (pré dinner (veel alcohol, niet zoet, helder, weinig versiering), after dinner (romig, licht zoetig), de all day cocktail (een cocktail bestaande uit zoet/zuur/bitter en bestaande uit alcohol, siroop en sap) en tot slot de pick me up cocktail (een ontnuchterende cocktail met bv bloody mary, totmatensap en/of een rauw ei) en een afgeleide van de cocktail, namelijk de mocktail; een alcoholvrije cocktail.

Hierna mocht iedereen zelf aan de slag om een cocktail te maken. Daartoe had iedereen atributen om een cocktail te maken en waren er diverse flessen sterke drank, sapjes, ijs (t.b.v. het voorkoelen van het glas en de shaker) en garnering.
Hier hadden we ongeveer 40 minuten de tijd voor (we hadden in ieder geval genoeg tijd om alles te proeven om daarna via een juiste mix een lekkere cocktail te presenteren).

De uiteindelijke cocktails werden door iedereen op de bar gezet, kon iedereen proeven (met een rietje) en werden deze beoordeeld waarbij gelet werd op geur, kleur, smaak en presentatie.

De 10 beste cocktails werden eruit gepikt en werd er gevraagd wie de cocktail had gemaakt en wat de ingredienten waren. Degenen die uiteindelijk net naast de eerste plaats visten waren oa de bananenjacht (gemaakt door ondergetekende), de green dream van Chris Wenneker, Hi Trikki gemaakt door Willemien Harkink, de double w (ook wel een wolf in schaapskleren genoemd) door Wim Wilgenhof en bestond uit 1cl gin, 1cl wodka 2 cl whisky, 2cl bramenjenever en 1 cl lemongrass. De uiteindelijke winnaar is geworden Henry Oost, met de door hem vervaardigde cocktail genaamd Misty Fantasy en bestaande uit: 1 CL scotch whisky, 2 CL lemongrass likeur, 1 CL peachtree, 3 CL London dry gin.

De top 3 kreeg een prijs uitgereikt...

Mirko Egbers


 

 

 

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 4 oktober 19:00 uur
Training schuivers
wo 4 oktober 19:00 uur
Training staanders
wo 4 oktober 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 5 oktober 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 6 oktober 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 10 oktober 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 10 oktober 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 10 oktober 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd