Aankondiging 30-jaar A.L.T.C.

In April 1984 kwamen Iet Wissink ?, Erna Eilers-Kraan en Bep Geverink- Beumer) van de L.T.T.C. De Toekomst op een idee om een afdeling aangepaste sport op te richten. In Lochem was er op sportgebied voor mensen met een beperking heel weinig mogelijk. Voor deze drie mensen was het een uitdaging om hier mee te starten om te kijken of er interesse voor was.
Het project werd mede mogelijk gemaakt door de N.E.B.A.S voorheen N.I.S., deze naamsverandering heeft plaatsgevonden in 1992.
Het idee van Iet, Bep, en Erna werd in oktober 1984 werkelijkheid. Bep en Erna beiden werkzaam in de zorg begonnen met twee van hun eigen cliënten.
Een grote stap in de toekomst voor de Lochemse Tafeltennisvereniging. Na 30 jaar is het een begrip geworden dat we alle maal kennen.

De groep speelt mee met allerlei wedstrijden zoals het Enno Wijsbeek toernooi, nu het Jan Ubels toernooi, een toernooi dat bestaat uit vier wedstrijden in de regio Gelderland en Overijssel. Het begint altijd in Januari
en de laatste wedstrijd is dan in April.
Verder wordt er meegespeeld in ons jaarlijks eigen toernooi en de toernooien die andere verenigingen organiseren.
Een aantal spelers van deze groep hebben meegespeeld met de “Special Olympics wereld summer games” en zijn met veel prijzen thuis gekomen.
Het aantal leden van de A.L.T.C. is momenteel 20 spelers en een geweldig aantal van 23 vrijwilligers.
De training werd op woensdag gegeven door Hennie Vels ? en momenteel door Arie Pater
De vrijwilligers zijn een groepje mensen die zich bezig houden met het ballen oprapen en andere hand- en spandiensten verrichten.
Het schuiftafeltennis is in de loop der jaren veel meer in de belangstelling gekomen, in Juni 2000 hadden we het eerste toernooi voor schuivers
georganiseerd wat een groot succes werd.
In de afgelopen 30 jaar hebben we ook diverse feesten van het 5,10, 15, 20 en 25 jaar gevierd.

Nu dus ons dertig jarig bestaan.
Dit gaan we vieren op zaterdag 1 november 2014.
Deze zal gevuld zijn met in de morgen diverse spelletjes die iets te maken hebben met tafeltennis en de middag een feest met live muziek.
De vereniging L.T.T.C. De Toekomst bestaat al langer dus de meeste inwoners van Lochem weten ons wel te vinden.
Ons adres is wel veranderd, maar we zijn niet verhuisd. Het adres is nu Runmolenlaan 17 7241 VE Lochem. ( voorheen Koedijk 64).
Hierbij nodigen wij iedereen uit om ook eens een kijkje te komen nemen op onze trainingsavond (iedere Woensdagavond vanaf 19:30 uur) en natuurlijk op 1 november tijdens ons jubileum feest.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis