Competitieregels incompleet team (m.b.t. het invullen van het wedstrijdformulier)

Beste competitie speler,

Namens de Technische Commissie doe ik jullie deze brief toekomen omdat wij het idee hebben dat er enige onduidelijkheid is omtrent een tweetal zaken, te weten:

BOETES
WAT TE DOEN BIJ HET NIET VOLLEDIG AAN TAFEL VERSCHIJNEN VAN HET TEAM VAN DE TEGENSTANDER OF JE EIGEN TEAM;

Om te beginnen wil ik het gerucht dat opgelopen BOETES door de teams zelf betaald moeten direct ontkrachten voordat dit een eigen leven gaat leiden.
Wij zijn ons ervan bewust dat er altijd per ongeluk een foutje gemaakt kan worden bij het invullen van het wedstrijdformulier. Dat is ook mij wel eens gebeurd. De boetes die wij hiervoor krijgen van de afdeling Oost of de NTTB zullen, zoals je gewend bent, door de vereniging betaald worden.

We hebben echter in het verleden ook te maken gehad met het moedwillig foutief invullen van het wedstrijdbriefje en dat brengt me op het tweede punt: WAT TE DOEN BIJ HET NIET VOLLEDIG AAN TAFEL VERSCHIJNEN VAN HET TEAM VAN DE TEGENSTANDER OF JE EIGEN TEAM.

Indien je eigen team of het team van de tegenstander onvolledig aan tafel verschijnt, werd er nog wel eens een naam toegevoegd aan het formulier om op deze wijze een boete te ontlopen.
Uiteraard werd dit gedaan met de beste bedoelingen maar realiseer je dat dit een vorm is van fraude en ook zo gezien wordt door de afdeling Oost en de NTTB en onze vereniging !

De straffen die hiervoor staan zijn:
Een boete van 22,50 voor beide teams en/of;
10 punten in mindering en/of;
Uitsluiting van de competitie.

Je zult begrijpen dat de consequenties (incl. de boete) van het moedwillig verkeerd invullen van het wedstrijdformulier voor rekening komen van het team.

Wat dien je in het geval van een onvolledig team wel te doen:
Laat het vakje met de naam van de ontbrekende speler(s) leeg;
Vul bij de setstanden 3 keer 11-0 of 0-11 in;
Maak een aantekening op de achterzijde van het wedstrijdformulier m.b.t. de reden van afwezigheid. Dit kan voor de bond een reden zijn geen boete op te leggen;
NOOIT MEEWERKEN AAN FRAUDULEUZE ACTIVITEITEN !

Hopelijk heb ik hiermee enige onduidelijkheid weg kunnen nemen en vertrouw ik erop dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt in deze.

Namens de Technische Commissie,

Ronald Swaters

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis