Verslag B-jeugdranglijsttoernooi Hoorn

Zondag 20 oktober stond het eerste jeugdranglijsttoernooi na de zomer voor onze B-licentie spelers op het programma. In alle vroegte ging Fabian Ernst met zijn coach Erik Ernst op weg naar het verre Hoorn. De drie meisjes van de dag, Jessa Buijnink, Emine Ernst en Jolijn Schut, hadden geluk dat ze later mochten beginnen, dus een paar uur extra slaap konden pakken. Ook hun coaches, Brenda Veenstra en Marten Adolfsen, waren erg blij met de paar uurtjes extra slaap. Het zou een interessante dag gaan worden!

In de kleine zaal in Hoorn speelde Fabian in een poule van 4. Het niveauverschil binnen de poule was groot. Fabian wist 1 van de 3 wedstrijden te winnen en werd 3e. In de troostronde werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij gaf aan het weer erg leuk gevonden te hebben en lekker te hebben gespeeld.

In de grote zaal werd in de leeftijdsgroep van pupillen de poules een beetje door elkaar gegooid, waardoor Jolijn in een poule van 5 kwam en Emine en Jessa bij elkaar in een poule van 4. Jessa en Emine mochten aftrappen en het bleek een spannende wedstrijd te worden. Voor beide kanten waren er kansen, maar het was Jessa die aan het langste eind trok en won. In de volgende wedstrijden bleef Jessa goed doorspelen en ze werd uiteindelijk 2e in de poule en mocht door naar het hoofdtoernooi. Emine kon haar ritme nog niet vinden in de vroege middag en ging door naar het troosttoernooi.
In de andere poule bleek Jolijn het gevoel snel op te pakken deze dag. Met goed verzorgd en rustig tafeltennis bleek ze de sterkste van de poule. Ze gaf haast geen game weg door slim en effectief te spelen. Dus twee meisjes in het hoofdtoernooi.


Emine eerste prijs troosttoernooi meisjes pupillen

Emine had even de tijd om zich weer te herpakken voor dat het troosttoernooi begon. En dat deed ze. Ze werd rustiger en dat kwam haar aanvallende spel ten goede. Ze werd steeds sterker en hiermee hadden haar tegenstanders zichtbaar moeite. De focus bleef erop, de ballen gingen steeds meer raak en hierdoor kwam Emine in de finale. Ook in de finale hield ze dit spel vast en zo won ze het troosttoernooi. Na een moeilijk begin, had Emine zich weer herpakt en hoe, de eerste prijs in het troosttoernooi!


Jolijn eerste prijs hoofdtoernooi meisjes pupillen

In het hoofdtoernooi kwamen we voor een vervelende verrassing te staan. Jessa en Jolijn moesten het tegen elkaar opnemen in de halve finale, waardoor er dus maar 1 in de finale kon komen. Het werd een wedstrijd waarin beide dames hun niveau ontstegen. Topspinballen over en weer, enorm fanatiek en leuk maar veel te spannende pot tafeltennis (althans te spannend voor de supporters en coaches). Er moest een 5e game aan te pas komen om de winnaar te kunnen aanwijzen. Jolijn wist de 5e game net iets meer te geven en won deze halve finale die eigenlijk de finale had moeten zijn. Jessa die een paar maanden nog niet eens zeker wist of ze wel bij deze groep dames mee mocht spelen, haalt toch maar even direct de halve finale.

Het was dan zover de finale kon worden gespeeld. Het gaat om de A-licentie waarmee je bij de beste spelers van Nederland mag gaan mee doen. Jolijn begon de wedstrijd sterk, wel zenuwachtig maar probeerde het rustige en slimme spel van de dag door te zetten. De spanning was duidelijk zichtbaar bij beide meisjes. Jolijn kwam voor, maar de zenuwen kregen de overhand en dat deed het spel niet ten goede. Opnieuw moest een 5e game de beslissing gaan geven. Na een paar tips van de coach begon ze de 5e game heel sterk. Ze kwam 8-4 voor en toen leek de koek op. Het werd 8-8 en kwam 8-10 achter. Eigen service en het werd 9-10. Nogmaals eigen service en ze spinde de bal hard op tafel 10-10. Jolijn probeerde zo goed mogelijk rustig te blijven en ja hoor, met al een punt voor haalde ze haar forehand aan en spinde de bal snoeihard diagonaal precies op de achterlijn en daar was het kampioenschap, de A-licentie en de blijdschap!

Het was een super dag. Alle spelers hebben laten zien wat ze waard zijn en bovenal was het een gezellige en leuke dag die natuurlijk moest worden beloond met een bezoekje aan de McDonald's. Spelers en coaches bedankt voor weer een geslaagd toernooi!!

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 28 maart 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 28 maart 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 28 maart 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 29 maart 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 29 maart 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 30 maart 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 31 maart 10:00 uur
OldStars tafeltennis