Verslag Tiroler avond



Enkele dagen geleden werd mij gevraagd om toch nog een stukje te schrijven over het verloop van de Tiroler-Avond. De Recreantencommissie had zich wel wat op de hals gehaald: Iet herstellende van een operatie, Liesbeth met haar reuma, Henk die overdag werkt en Riet & Chris.
Enkele dagen ervoor de boodschappen gedaan en aan het kokkerellen geslagen. Kantine versierd met lint in rood/wit (Oostenrijkse kleuren) en de nodige ballonnen. Posters opgehangen verkregen door een verzoek te sturen aan het Oostenrijks Toeristen Bureau. Grote originele bierpullen werden gecharterd van iemand die deze pullen verzameld. Marco Schepers had voor een heuse sparrenboom gezorgd en ook werden er een drietal vuurkorven geplaatst, zodat bij binnenkomst je echt het idee had bij en in een skihut binnen te lopen.


Op de tafels door Liesbeth, Riet en Annerein bloemstukjes gemaakt en zelfs versierd met de nodige sneeuw uit de spuitbus. Spelletjes gehaald uit Geesteren Ov. : Bierpulschuiven, Schietsalon met kruisboog en Spijker slaan in een flinke boomstam. Eigenlijk zag het er allemaal heel gezellig uit zodat wat dit betreft het eigenlijk niet meer mis zou kunnen gaan. Bij binnenkomst kregen de ruim 40 deelnemers een lekker Oostenrijks borreltje…(toch??) aansluitend koffie met (het kan niet missen) Wiener Apfelstrudel met vanillesaus. Vervolgens in willekeurige volgorde: Appenzeller-& Emmenthaler kaas, diverse soorten Oostenrijkse-& Duitse Braadworst, Linzensoep, Goulash met rijst , zelfs 2 soorten schnitzels ontbraken niet, Tiroler ham met meloen en als toetje Viennetta ijs en Chipolata-pudding.


De avond werd opgeluisterd niet alleen met CD-’s met Duitse Schlagers etc. maar ook met een optreden van Linda Kelderman met haar Steirische Harmonika.


Het was volgens mij een bijzonder gezellige en geslaagde avond. Het bleef dan ook nog lang onrustig aan de Koedijk 64 maar ja daarna nog het nodige weer opruimen. Volgende dag al weer vroeg uit de veren om de spellen weer richting Tukkerland te brengen en bij terugkomst nog met de dweil in de weer geweest…..
Inmiddels wordt er al weer nagedacht welk landenthema er volgende jaar in oktober aan de beurt zal zijn. Suggesties zijn overigens van harte welkom.

Chris Wenneker









« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
vr 29 maart 10:00 uur
OldStars tafeltennis
zo 31 maart
Pasen, hal gesloten
ma 1 april
Pasen, hal gesloten
di 2 april 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 2 april 18:00 uur
Jeugdtraining
wo 3 april 19:00 uur
Training staanders
wo 3 april 19:00 uur
Training schuivers
wo 3 april 19:30 uur
Training recreanten (1)
wo 3 april 20:30 uur
Ben Wennekerbokaal
wo 3 april 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
wo 3 april 20:45 uur
Training recreanten (2)