Verslag Reisje Club van 100 naar De Zaanse Schans en Alkmaar

Slechts iets later dan gepland vertrok de bus om 8.40 uur met ruim 40 actieve leden in westelijke richting voor een, naar later bleek gezellig, informatief en lekker dagje uit.
De organisatie had wederom een educatief en leerzaam programma in elkaar geknutseld.
Onderweg bleek de buschauffeur niet alleen te kunnen chauffeuren, maar meende hij ook ons te moeten onderhouden met velerlei wetenswaardigheden, waarin de feiten enigszins gekleurd werden weergegeven, maar in ieder geval leiden tot diverse reacties van een kleine groep linkse hobbyisten.
De afvalstort bij Twello werd afgegraven en de bruikbare materialen er uit gehaald. Volgens onze reisleider mochten er geen schapen meer op grazen wegens mogelijke inname van giftige stoffen.

Bij het passeren van onze wel bekende Veluwe vertelde onze chauffeur annex reisleider dat de 20 wilde zwijnen, die ooit door de Duitse Keizer aan ons land geschonken waren, zich inmiddels op natuurlijke wijze hadden vermenigvuldigd tot 9000 stuks en een plaag dreigden te worden voor boeren, buitenlui en weggebruikers.
De huidige Regering schijnt te overwegen om een 20 tal Bosjesmannen en Takkenwijven te schenken aan de Geldersch Landschap om het wilde zwijnenbestand enigszins te kunnen reguleren.
Niet uitgesloten is, dat over 20 jaar een buschauffeur een leuke anekdote kan vertellen bij het passeren van de Veluwe.

Onze 1e stop is voor een lekker kopje koffie met iets lekkers, bij De Witte Bergen te Hilversum. Het gezelschap is nog immer uitbundig en uitgelaten wordt de reis voortgezet.De chauffeur loods ons verder langs Amsterdam om voorlopig voorbij Zaandam bij De Zaanse Schans te eindigen. Een toeristische plek bij uitstek, Holland zoals de m.n. buitenlandse toeristen het gaarne willen zien. Velen van ons hebben zelden zoveel Japanners en andere nationaliteiten bij elkaar gezien.


Maar het was ook zeker de moeite waard om de glorie van weleer te aanschouwen. Prachtige oude molens en leuke houten huisjes velen uit de 16e en 17e eeuw, zorgvuldig opgebouwd uit diverse windstreken en keurig onderhouden.


Heel leuk om te zien en eindelijk konden de diverse groepjes hun eigen invulling geven aan zoveel mogelijkheden.

Vroeg in de middag werd de reis voorgezet naar Alkmaar, alwaar er een rondvaartboot bij De Waag klaarlag voor een rondvaart door de grachten van Alkmaar. Door de stuurman en gids werden we gewezen op de mooie oude grachtenpanden, vele uit de gouden eeuw.


Het meeste indruk maakte waarschijnlijk de soms absurd lage bruggetjes, waar we diepgebukt onderdoor voeren. Gelukkig heeft niemand zijn of haar hoofd gestoten.Aan het eind van de middag begon de lange terugreis naar ons geliefde Lochem en werd de dag in de kantine stijlvol afgesloten met een zeer uitgebreid en overheerlijk warm en koud buffet, keurig verzorgd door Jeroen en consorten. Er werd heerlijk gesmuld en de Organisatie was zo genereus om zelfs de consumpties voor haar rekening te nemen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.


De 3 B-s van Bus, Boot en Bier kunnen Bogen op een Buitengewoon geslaagde dag en velen van ons verheugen zich op een volgend B- evenement.
Organisatie nogmaals Bedankt.

Frans Snijder LVV

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
ma 4 maart 19:30 uur
Vrij spelen
di 5 maart 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 5 maart 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 5 maart 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd
wo 6 maart 19:00 uur
Training staanders
wo 6 maart 19:00 uur
Training schuivers
wo 6 maart 20:30 uur
Recreatief tafeltennis