Voortgang aanleg multifunctionele sportvloer

Beste clubgenoten!,

Zoals jullie ongetwijfeld weten is het bestuur al geruime tijd bezig met plannen voor de vervanging van de vloer in de grote hal. Voor de aanleg van een nieuwe, multifunctionele sportvloer die minstens 25 jaar meegaat, hebben we vorig jaar al 10.000 euro uit het Coöperatiefonds van de Rabobank toegezegd gekregen.
Dit vloerproject heeft een bouwtechnisch en een financieel aspect. De voorbereiding van het technisch gedeelte, waarbij wij lang hebben geworsteld met de vraag ‘wat te doen met de ondervloer?’, is inmiddels afgesloten. We gaan bij de aanleg uit van een zogeheten ‘worst case scenario’. Meerdere onafhankelijke experts hebben verklaard dat, willen we verzekerd zijn van een lange levensduur, de gehele sportvloer (dus ook de centimeters dikke zandcementen ondervloer) vervangen moet worden. Dit betekent dat er tijdens de verbouwing bijna twee maanden niet in de grote hal zal kunnen worden gespeeld.

Het is de bedoeling dat er eenzelfde type vloer komt te liggen als die in de spiksplinternieuwe hal van TTV De Brug uit Apeldoorn. Aangezien de aanleg een langdurend project is, heeft het bestuur besloten de werkzaamheden aan de vloer te combineren met andere aanpassingen aan het gebouw. In het kader van brand- en sportveiligheid zullen onder meer de toegangsdeuren en (nood)uitgangen worden aangepast en zullen de vluchtwegen buiten het gebouw worden verbeterd. Na deze renovatie voldoet ons clubgebouw weer beter aan de wettelijke eisen.
Een tweede aspect is de financiering. We hebben alles bij elkaar flink wat geld nodig om sloop van de oude en de aanleg van de nieuwe vloer (opbouw ondervloer en toplaag) te kunnen bekostigen. Naar verwachting komt zo’n tachtig procent van dat geld van fondsen en stichtingen. De laatste twintig procent draagt onze L.T.T.C. bij ‘uit eigen zak’. Niet door geld uit de clubkas te halen, maar uit de opbrengsten van de loterij waarvoor de meesten van jullie nu zo druk in de weer zijn.

We waren van plan de vloer in de grote hal komende zomer te laten vervangen. De afwikkeling van de aanvragen bij de subsidieverstrekkers duurt echter wat langer dan verwacht. Van sommige fondsen en stichtingen hebben wij helaas nog geen definitieve bevestiging mogen ontvangen. Hoewel alle betrokken partijen ervan uitgaan dat de benodigde gelden zullen worden toegekend, heeft het bestuur besloten geen enkel risico aan te moeten gaan wat betreft de financiële onderbouwing van dit bouwproject. Een eventueel financieel tekort (hoe gering daarop de kans ook is!) kunnen en willen wij niet naar de leden toe ‘verkopen’.
Vandaar dat we hebben moeten besluiten de opdracht voor de verbouwing enige tijd uit te stellen. Deze zomer zullen er dus nog geen werkzaamheden aan de vloer van de grote hal plaatsvinden. Wij zijn er stellig van overtuigd dat uiterlijk eind oktober tijdens de algemene leden vergadering definitief kan worden bekendgemaakt hoe de nieuwe sportvloer wordt gefinancierd en in welke periode deze zal worden aangelegd.

Namens het bestuur van L.T.T.C. De Toekomst,
Jonn van Zuthem, secretaris

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden