Vertrouwens Contact Persoon binnen L.T.T.C.

Hallo, ik ben Wendela Vos en de eerste Vertrouwens Contact Persoon (VCP) binnen de Lochemse Tafeltennis Club. Sommigen van jullie zullen mij nog kennen als de moeder van Jonas en Lisette, die beiden lid geweest zijn van de club. Anderen zullen mij kennen, omdat ik ook 2 seizoenen jeugdwedstrijdsecretaris ben geweest (2010-2012). Bij mijn afscheid als jeugdwedstrijdsecretaris, werd mij gevraagd of ik misschien de rol van VCP op mij wilde nemen. Aangezien ik de club een warm hart toedraag, heb ik ja gezegd, niet helemaal wetende wat dit precies inhield. Inmiddels ben ik 2 dagen op een cursus geweest, die gegeven werd door NOC*NSF en helemaal op de hoogte van de inhoud van de functie. Hieronder volgt een korte samenvatting van wat deze functie inhoudt.

De VCP is binnen de vereniging het eerste aanspreekpunt voor een ieder die opmerkingen of vragen heeft m.b.t. ongewenste omgangsvormen binnen de vereniging. De VCP is aanspreekbaar voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, vrijwilligers en bestuur. De gesprekken met de VCP zijn in principe vertrouwelijk.

Daarnaast houdt de VCP zich bezig met preventieactiviteiten. Hierbij kun je denken aan advies en informatie aan het bestuur, waarmee gericht beleid ontwikkeld kan worden. Op deze manier hopen we voor iedereen binnen LTTC een sociaal veilige sportomgeving te creŽren.

Mocht je hier meer over willen lezen dan kun je terecht op de site van NOC*NSF. Onder de menu optie sport en maatschappij.

Mocht je contact met mij op willen nemen dan is mijn telefoonnummer 06-10274433 en natuurlijk is dit ook te vinden in het verenigingsblad.

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden