De Toekomst “slaat” toe in Den Bosch

Afgelopen zaterdag speelde het 1e herenteam van de Lochemse Tafel Tennis Club “De Toekomst” de derde competitiewedstrijd in de Landelijke 2e divisie D uit in ‘s-Hertogenbosch. Tegenstander was ditmaal Never Despair 1 bestaande uit Marcel ter Braak, Gabor Martens (onlangs nog nr. 2 op het N.K. voor C-licenties) en Pim Kuipers (vorig seizoen maar 1 wedstrijd verloren. Dus de Lochemers waren vooraf al gewaarschuwd, daarom werd om tactische reden de opstelling van De Toekomst aangepast op die van Never Despair. Voor De Toekomst verschenen Erik Ernst, Jaap van Hummel en Tonnie Heijnen achter de tafel. Dat het een spannende strijd was bleek wel uit de uitslagen maar liefst 4 wedstrijden uit 5 sets.
Onderlinge uitslagen:

Pim Kuipers - Erik Ernst 3-2
Gabor Martens - Jaap van Hummel 1-3
Marcel ter Braak - Tonnie Heijnen 1-3
Dubbelspel Marcel/Gabor - Erik / Tonnie 2-3
Gabor - Erik 3-1
Pim - Tonnie 1-3
Marce - Jaap 2-3
Gabor - Tonnie 2-3
Marcel - Erik 3-0
Pim - Jaap 0-3

De tactiek bleek achteraf goed te hebben uitgepakt. De bedoeling was om kopman Marcel ter Braak meteen in de 1e wedstrijd te “breken”, Tonnie Heijnen werd daarom als 1e tegenstander opgesteld tegen de Bossche speler.
Ook Jaap van Hummel trok in zijn wedstrijd tegen Marcel ter Braak aan het langste eind. In een schitterende partij wint “good old” Jaap in 5 sets (de laatste met 11-7).
De volgende wedstrijd is op 9 maart en is weer een uitwedstrijd voor de mannen van De Toekomst. Ze reizen dan af naar JCV 1 uit Vught . De nummer 3 van de ranglijst met 2 punten achterstand op Westa en De Toekomst. De ploeg heeft Jos Verhulst in de gelederen , oud eredivisie-speler en ook bekend uit de tijd dat de Lochemers ook nog eredivisie speelde.

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 28 maart 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 28 maart 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 28 maart 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 29 maart 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 29 maart 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 30 maart 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 31 maart 10:00 uur
OldStars tafeltennis