Najaarscompetitie 2012 in beeld...

De najaarscompetitie zit er alweer een aantal weken op en Sinterklaas ligt inmiddels alweer topless aan het strand in Spanje en heeft plaats gemaakt voor de Kerstman met zijn rendieren.
Rest ons jullie, als Technische Commissie, bij te praten over de verrichtingen van onze teams in de competitie.

Afgelopen half jaar zijn we de competitie gestart met 15 seniorenteams in de afdeling Oost en één team op landelijk niveau. In bijna alle klassen, uitgezonderd de eerste klasse, was
De Toekomst vertegenwoordigd met één of meerdere teams.
Iets waar we als vereniging trots op mogen zijn, aangezien er weinig verenigingen in de afdeling Oost ons dit nadoen.

Laten we jullie nu door de verschillende verrichtingen heenleiden.

Te beginnen met team 16 en 14. Deze teams waren tot elkaar veroordeelt in een zware 6e klasse poule met enkele teams die afgelopen helft nog een klasse hoger speelden. Beide teams zijn keurig in de middenmoot geëindigd, waarbij de onderlinge duels ruim gewonnen werden door team 14. Dit team kwam aan het einde van de competitie slecht 5 punten tekort voor promotie. Op verzoek wordt gekeken of het team alsnog een klasse hoger kan gaan spelen, temeer omdat Joop Stokvisch steeds beter gaat spelen in zijn rolstoel. Team 16 heeft het naar behoren gedaan. Alleen liet Theo Wensing zien te goed te zijn voor deze klasse. Hij zal zijn opwachting gaan maken in een hoger team.

Ook team 13 en 15 speelden in één poule in de 6e klasse en ook hier werden de onderlinge duels gewonnen door het hoogste team. Beide teams staan bekend als gelouterde teams in hun klasse zonder echte hoogte- en dieptepunten. Of het moet in de derde helft zijn geweest. Wel moet opgemerkt worden dat Chris Schuiling in zijn laatste wedstrijd nog van de 100% (verlies) af ging. Hij wist er zowaar één te winnen.

Team 12, ons enige 5e klasse team, heeft zich zoals elk jaar keurig gehandhaafd. Enig smetje op deze competitie was het tot twee keer niet opkomen dagen van de tegenstanders uit Hengelo. Hierdoor moest na de reguliere competitie deze wedstrijd nog gespeeld worden, welke overigens ruim werd gewonnen door de onzen.

Over team 11 is niet veel spectaculairs te melden. Ze hebben zich keurig op een derde plek weten te nestelen en kunnen misschien komend seizoen naar boven kijken. Duidelijk is wel dat Peter Beening de 4e klasse is ontgroeid en voor zijn ontwikkeling in een hogere klasse moet gaan acteren. Hij zal dit team dan ook gaan verlaten.

Dan zijn we aangekomen bij het eerste kampioensteam, team 10.
Dit team bestaande uit Richard Veninga, Raymond Boesveld, Nico Horstman en Henk Franssen miste afgelopen jaar al op een haar na het kampioenschap. Deze competitiehelft was het echter al snel duidelijk dat, met de versterking van Raymond, het kampioenschap alleen maar een kwestie van tijd zou zijn. Met 22 punten voorsprong werd dan ook het kampioenschap al weken voor het einde binnengehaald en kunnen de mannen zich gaan opmaken voor, de door hen zo gewenste, 3e klasse.
Hoewel de feestvreugde er bij team 9 niet minder op was na het behalen van het kampioenschap, ging het zeker niet zo gemakkelijk als bij team 10.
Het team bestaande uit Arend Horstman, Jan Schrijver, Rino Knippen en Gerrit Hofland kon pas in de allerlaatste wedstrijd de titel veilig stellen. Doelstelling voor komend seizoen is dan ook het verbreken van de jarenlange routine van het jojoën. Hiermee bedoelen we het direct degraderen na een kampioenschap en vice versa.

Team 8 heeft zich helaas niet weten te handhaven in de 3e klasse na het behalen van het kampioenschap afgelopen seizoen. Alleen Richard Otten kon af en toe potten breken maar voor de andere drie mannen was het net iets te hoog gegrepen. Naar eigen zeggen is men niet zo rouwig om een klasse lager te gaan spelen. Wellicht dat er dan komende helft wéér een kampioenschap in zit.

Emmy Pater, Sander Schoolderman en Mark Boot, oftewel team 7 heeft voor de tweede keer achter elkaar klassebehoud weten te bewerkstelligen. De mannen in het team beginnen zich langzaam aan te passen aan het niveau en kunnen Emmy steeds beter van dienst zijn in het aanleveren van punten.

Als we het hebben over een echt jojo-team dan gaat deze definitie perfect op voor team 6.
Al jaren wordt dit team, bestaande uit Jan Schoolderman, Ronald van Mourik en Sjako Beekman, in de najaarscompetitie kampioen om vervolgens weer te degraderen. Zo ook dit seizoen. Zonder dat het echt spannend werd, werd het kampioenschap in de laatste week binnengehaald. Laten we net als bij team 9 het gejojo een halt toeroepen en ervoor zorgen dat er gehandhaafd wordt.Team 5 zorgde toch wel voor een kleine verrassing en helaas niet in positieve zin. Dit team bestaande gelouterde spelers waarvan een aantal met ervaring op 1e klasse niveau, wist zich niet te handhaven in de 2e klasse. Aan het einde van de competitie kwamen ze precies één punt te kort voor de 4e plek. We hebben geen idee of hier een specifieke oorzaak voor was of dat de poule zo sterk was. We hopen natuurlijk wel dat dit het eerste team is dat komende competitie het kampioenschap binnenhaalt.

Het vierde team, bestaande uit George Oudt, Reint Broeke, Marlies Fleming en Boris Bosch heeft zich heel netjes op de tweede plek weten te nestelen. Zelfs tegen de latere kampioen werd niet verloren. Overigens is het mooi te zien dat Boris zich heeft ontwikkelt tot een goede 2e klasser die ook van de toppers kan winnen. Hopelijk haalt Marlies komend seizoen weer haar oude niveau, zodat de blikken omhoog gericht kunnen blijven.

Nu zijn we aanbeland bij team 3. Dit team speelt inmiddels al jaren samen in de regionale Promotieklasse. Doelstelling is ieder jaar het behalen van de promotiepoule. In de Promotie- en Hoofdklasse bestaan de poules namelijk uit 8 teams waarbij iedereen één maal tegen elkaar speelt. Na wedstrijd zeven volgt er dan een promotiepoule en een degradatiepoule waarin alle teams nogmaals tegen elkaar spelen.
Door afwezigheid van Paul van der Weerthof, die zo nodig een heuveltje moest beklimmen in de Himalaya, stond dit team na 5 wedstrijden nog op de zesde plaats. Dankzij twee goede resultaten werd toch de promotiepoule bereikt, waarin alle drie de wedstrijden werden gewonnen. Met een keurige tweede plaats werd het seizoen afgesloten, wetende dat er gelijk gespeeld en gewonnen is van de latere kampioen. M.a.w. het sterkste team in deze poule is tweede geworden.

We komen nu langzaam bij het eind. Team 2, bestaande uit Frank Bruggeman, Guido van Zwieten, Marten Adolfsen en ‘good old’ Remy Beelen, wist van tevoren dat het een zware klus zou worden om te handhaven. De Hoofdklasse is een vergaarbak van spelers met ervaring op landelijk niveau van ere-divisie tot 3e divisie die liever op vrijdag spelen.
Niet geheel onverwacht belandde dit team in de degradatiepoule en moest uiteindelijk met TTV Rijssen strijden om de felbegeerde zesde plek die garant staat voor handhaving. Dankzij het opstellen, in de basis, van Remy werd deze onderlinge strijd beslecht in het voordeel van de onzen waardoor handhaving een feit was. Hopelijk kunnen de jongens komend seizoen een stap maken en mee gaan doen in de promotiepoule.

Last but not least, het vaandelteam van de Toekomst, team 1.
Dit team werd voor het eerst ingedeeld in de zuidelijke regionen van het land. Al snel was duidelijk dat het niveau daar hoger ligt dan in de noordelijk provincies. Tel daarbij op dat bijna ieder team wel een oud-eredivisie speler binnen zijn gelederen heeft, dan is het desto knapper dat het kampioenschap al in de negende wedstrijd tegen ATC Nijmegen werd behaald.
In Nijmegen werd de degradant uit de 2e divisie, voor de tweede keer met grote cijfers verslagen waardoor de bloemen, in aanwezigheid van een 25-tal supporters, uitgereikt konden worden.
Komend seizoen moet er in de 2e divisie zeker een tandje bijgezet worden maar met spelers die niet vies zijn van het spelen van lange rallies zal er zeker strijd geleverd gaan worden.Concluderend: met maarliefst vier kampioensteams en slecht twee degradanten mogen we terug kijken op een geslaagd seizoen.

Namens de Technische Commissie wil ik eindigen met het nogmaals feliciteren van alle kampioensteams en hen heel veel succes wensen de komende competitie op een hoger niveau.

Uiteraard ook alle overige teams veel succes gewenst en laten we hopen dat we dit succes komend seizoen kunnen evenaren of verbeteren. De kansen zullen in ieder geval stijgen aangezien we kunnen berichten dat er een nieuw team bij komt, waardoor het totaal zal groeien naar 17 teams.

De Technische Commissie

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden