Verslag Dag van het talentvlnr: Mette Emine Romy Jesse Justin Fabian Koen Wilmer Levi

Zondag 11 november vond de Landelijke Dag van het Talent plaats op sportcentrum Papendal in Arnhem. L.T.T.C. De Toekomst deed mee met maar liefst negen jeugdleden. Allemaal welpjes (geboren in 2002 of later). Zij kregen met z'n allen in de grote sporthal een warming-up (en na afloop een cooling down) van Yana Timina. Ook konden ze daar kijken hoe twee talentvolle jeugdspeelsters trainden op Papendal Ún mochten ze een handtekening scoren bij een speelster uit het Nederlands tafeltennisteam: Li Jiao.
Natuurlijk moesten de kinderen zelf ook flink zweten. Zij werden afwisselend getest op verschillende onderdelen zoals oog-hand co÷rdinatie, snelheid en behendigheid met bal en hoogspringen. De resultaten van die testen worden gebruikt in een wetenschappelijk onderzoek naar talentherkenning bij jonge sporters.
Naast het testgedeelte was er ook volop ruimte voor tafeltennis. Er werd een toernooi gespeeld waarbij de kinderen op leeftijd werden ingedeeld. Emine Ernst van onze vereniging werd uiteindelijk eerste bij de meisjes. Een prima prestatie. Jesse Corree eindigde met een 11de plek als hoogste Toekomstspeler bij de jongens. Alle spelers kregen een oorkonde Ún mochten hun T-shirt compleet met rugnummer mee naar huis nemen.

Kinderen die graag willen weten hoe ze hebben gescoord op de verschillende onderdelen, kunnen dit nalezen op het prikbord in de hal.

Mirko Egbers


Warming-up door Yana Timina


Uitreiking oorkonde aan Toekomst jeugdlid Wilmer van der Giesen

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
za 2 december 10:00 uur
Competitie jeugd
di 5 december 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 5 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 5 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd
wo 6 december 19:00 uur
Training staanders
wo 6 december 19:00 uur
Training schuivers
wo 6 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis