Verslag ledenvergadering club van 100 met aansluitend een bier en wijn “proeverij”

Na één korte voorleesvergadering van de Organisatie, waarin alle aanwezigen zich vrij goed konden vinden in de verdeling van de “lusten” en de “lasten”, konden we eindelijk beginnen waar de meeste aanwezigen voor gekomen waren:

Het proeven van diverse alcoholische versnaperingen.

De Organisatie was zoals bekend in de vertrouwde handen van een drietal club coryfeeën, die garant staan voor een gezellige en vooral zinvolle invulling van elk, door hen georganiseerd evenement.
De voorzitter Jan W. bekend om zijn korte bondige toespraken en zijn ongeëvenaarde financiële inbreng,
Secretaris Chris W. die naast zijn uitstekende voorleeskwaliteiten veel gewicht in de schaal brengt met zijn niet aflatend organisatievermogen en natuurlijk
Willem W. die naast, zijn “helaas” niet vertoonde zangkwaliteiten, in ieder geval vrij goedkoop aan heerlijke kaas kon komen, die door de vele aanwezigen steeds met luid applaus gretig werd verorberd.

De proeverij zelf werd uitstekend verzorgd door Hans P. Korendijk samen met zijn zoon, vermoedelijk net in het bezit van een broodnodig rijbewijs, omdat Pa met graagte voordeed hoe we de diverse bierbrouwsels en wijntjes moesten proeven.
De eerste serie was een vijftal bieren oplopend in kleur en sterkte, doch allemaal prima drinkbaar, waardoor het meeste vocht keurig doorgeslikt werd en er weinig werd weggegooid.
Uiteraard was er af en toe wel verschil van mening over de diverse smaken, doch dit leidde voorshands nog niet tot een handgemeen alhoewel de stemming wel gelijke tred hield met het oplopende alcoholpercentage.

De tweede serie bestond uit een aantal witte en rode wijnen eveneens oplopend in kleur, sterkte en prijs, want goede smaak dient betaald te worden.
Ook de wijnen waren allemaal goed van smaak en vooral de laatste Tarapaca Merlot schijnt met de hand geplukt te worden door jonge ongetrouwde vrouwen en die wetenschap kwam de smaak zeer ten goede en noopte de schrijver van dit epistel tot de aanschaf van enkele flessen en inderdaad ook thuis smaken ze uitstekend.
Waar sommige van de vrouwen en een enkele man al afgehaakt waren bij het proeven van de laatste wijnen, maakte het de meesten niet meer zoveel uit wat ze voorgeschoteld kregen en smaakte alles lekker.

Al met al weer een goed georganiseerde en gezellige avond met een behoorlijke opkomst.
Hulde voor De Organisatie.

Frans Snijder

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
za 2 december 10:00 uur
Competitie jeugd
di 5 december 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 5 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 5 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd
wo 6 december 19:00 uur
Training staanders
wo 6 december 19:00 uur
Training schuivers
wo 6 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis