Verslag Bloemkoolbokaal door Stedebroec

Het Bloemkooltoernooi, de strijd tussen De Toekomst uit Lochem en de TTV- Recreanten uit Stede Broec

Er was eens…..
Jaren geleden speelde Laus Halsema in Grootebroek bij de Tafeltennisvereniging. Op een goede dag vond hij het nodig om in Lochem te gaan werken en zo emigreerde hij naar verweg. Bij het afscheid hebben we hem aangeraden om daar een vereniging te zoeken en weer te gaan tafeltennissen; dan zouden we hem wel komen opzoeken. Laus heeft dat braaf gedaan en we kregen een uitnodiging om tegen zijn nieuwe club te komen spelen.
Zo is er een jaarlijks toernooi ontstaan en dat is het Bloemkooltoernooi gaan heten.
Op zaterdag 8 september kwam Lochem bij ons op bezoek en dat vraagt om wat gastvrijheid. Laus heeft zijn huis in Lutjebroek nog niet verkocht en hij en vrouw Gerrie hebben de gasten daar gastvrij onderdak gegeven. Ze kwamen uiteindelijk met 13 man (10 man en 3 vrouw).
Die lui hebben daar geen sloten dus we hebben ze met twee schuiten vanuit Lutjebroek, met een flink ommetje via de Lutjebroeker Weel en het nieuwe aquaduct over de Molensloot naar ons Tafeltenniscentrum vervoerd. Lunchpakketje en drinken mee. Dat was een mooie belevenis.
Met Suzanne Hoogland en Ruud Hoogland (een goed paar, geen echtpaar) achter de bar zijn ze ontvangen. De wedstrijdleiding was in handen van Sandra Oud en Jan Terpstra (oud, heel oud-voorzitter van de recreanten). We zijn ingedeeld in 4 teams en de strijd kon beginnen. Ons eerste team met George de Wit, Tom Beerepoot en Sjaak Neuvel) heeft royaal gewonnen met 25 tegen 5 sets. Het tweede team met Frans de Ridder. Jerry Swartz en Hans Spits heeft op zijn broek gehad met 10 sets tegen 20. Het derde team met Jan Miedema, Atie Lammes en Michel de Gooijer speelde gelijk met 15 tegen 15. En het vierde team met Meindert Bakker, Rosan Wenker en Mark de Wit haalde ruim de buit binnen met 34 tegen 17 sets.
Voordat we de uitslag te horen kregen werd er door de buurman Jan Vader een fraai warm buffet op tafel gezet. Met een drankje erbij is het leven dan weer best te doen. Compleet met toespraak heeft de wedstrijdleiding de uitslag bekend gemaakt: met 84 gewonnen sets tegen 57 hadden we de beker weer verdiend. Alleen, waar was die? We hebben het hele tafeltenniscentrum afgezocht en dan hebben we toch een groot gebouw. Uiteindelijk is de beker gevonden in een keukenkastje in de bestuurskamer! Wij opgelucht. Met een stalen gezicht de beker als overwinnaar omhoog houden is dan wel een kunstje.
Zo rond 9 uur ’s avonds zijn we naar de afronding gegaan. Geleidelijk ging een ieder naar huis en de gasten gingen naar hun logeeradres in Lutjebroek. Daar heeft de “nabespreking” nog wat tijd gevergd.
’s Morgens hebben we, met Laus en Gerrie in de hoofdrol, voor de gasten een ontbijt verzorgd en zijn we met een groet uiteen gegaan. Tot volgend jaar in Lochem!

En dan de beker dit keer wat beter opbergen. Maar…. waar was de beker? We hebben weer het hele centrum afgezocht en het blijkt weer een groot gebouw te zijn. Alle prijzenkasten, bergingen en uithoeken hebben we gezien. Leuk hoor, maar geen beker. Bij iedereen gevraagd, op foto’s gekeken, bij Gerrie gevraagd en de argwaan begon wat te groeien. Jawel! Op de site van Lochem verscheen het verslag en daaruit kon je wel afleiden dat de rotzakken de beker hebben ontvoerd. Nou ja, dan moeten we in Lochem maar weer winnen om revanche te halen.
Zo te horen heeft iedereen het wel naar de zin gehad en daar zijn we blij om..
Het overduidelijke bewijs dat de bokaal nu (nog) in Lochem is.... (Binnenkort zal deze weer in Stedebroec zijn.)

Noot van Sandra Oud:

wat een fantastische grap!!
We hebben ons scheel gezocht totdat er in jullie verhaal op de site mij duidelijk werd dat de Bloemkoolbokaal door jullie is meegenomen.
Toch ben ik wel weer blij dat dit weekend de bokaal weer in onze handen komt want ja... wij maar vertellen dat we gewonnen hebben
maar zonder Bloemkoolbokaal komt dat niet geheel geloofwaardig over
Nou ik zou zeggen, zet maar een heel goed maar vooral gezellig team in het volgende jaar.

Robert Pronk

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden