Heijnen en Last verliezen kwartfinale teamwedstrijd


In de kwartfinale van het Paralympische landentoernooi bleek China een maatje te groot voor de Nederlanders Tonnie Heijnen en Gerben Last.

In de eerste wedstrijd mocht Last het direct op nemen tegen Ma Lin, afgelopen zondag werd hij nog Paralympisch kampioen in klasse 9. De eerste game verliep moeizaam voor de Nederlander, deze ging dan ook met 4-11 verloren. In de tweede game begon Last erg sterk en kwam zelfs op een voorsprong, maar hij moest de game uiteindelijk toch met 9-11 aan de Chinees laten. De derde game zou het ook niet worden en ging met 6-11 verloren.


Mathilde Dusol


Tonnie Heijnen mocht in de tweede wedstrijd aantreden tegen Ge Yang. De Chinees won eerder deze Spelen nog de zilveren medaille in klasse 10, een zware kluif dus voor de heren. Het verschil in niveau was goed te zien in de wedstrijd. Heijnen wist weinig in te brengen tegen het spel van Ge Yang en verloor ruim met 4-11, 3-11 en 2-11.

Het was aan Gerben Last in om de derde partij toch nog een punt binnen te halen, al zou dit tegen Ge Yang een zware opdracht worden. In de eerste game ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op, maar ging de Chinees er op het einde toch met de game winst vandoor: 9-11. Tijdens de tweede en derde game moest Last net als Heijnen zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. De laatste twee games gingen met 3-11 en 4-11 verloren. Hiermee verloren de Nederlanders met 0-3 van China.

Dit verlies betekent direct uitschakeling in het landentoernooi. China bleek ook in deze Paralympische (gecombineerde) klasse oppermachtig.

bron: www.nttb.nl

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden