Verslag Floriade

Met de bus vanaf de tafeltennishal, wachten tot dat iedereen er was, op weg naar de eerste stopplaats. Koffie met ’n heerlijk gebakje. Zelfs grote moorkoppen hadden ze daar. En een wc, die vanzelf doortrok en de bril schoonmaakte echt een hele toffe ervaring rijker!
Na ’n half uurtje bijkomen van de zware busreis, weer verder naar Venlo. Na een gezellige heenreis, aangekomen op de Floriade op busplaats nr 81. Iedereen uitstappen! Lopen naar de ingang……. Mens wat ’n eind….. en wat ’n boel bussen en wat een boel soorten, maten en kleuren en afkomsten. Zou ’t zo bijzonder zijn…? Afwachten wat er komen zou….. spannend hoor!
Met de gereserveerde kaartjes konden we zo doorlopen, door de detectiepoortjes…., “je weet maar nooit”! op naar de bloemen en planten.
De eerste 100 meter was mooi, een echte koe op slippers, echt geweldig!
Daarna door naar ’n hal, met veel orchideeën en allerlei andere soorten van bloemen en planten.
Zo, dat was interessant, door naar de volgende belevenissen. Van waterspektakels, vuurspuwende draken, hot whirlpools, kabelbaan en blote voeten paden. Aan de andere kant van ’t park aangekomen. Daar ’n poos gezeten bij optredens van dansgroepen; thema Hongarije. Lekker in ’t zonnetje op ’n zitkussen, was dat goed vertoeven.
Daarna door naar allerlei eettentjes, de vreemdste dingen kwam je tegen. Te duur om alles te proeven. Dus maar smachtend kijken naar hoe anderen ervan genoten!
Langzaam lopend naar weer ’t begin. Nog ’n tijdje gezeten, kijkend naar ’t slenterende publiek. Echt mooie taferelen zie je voorbij komen!
Dan weer op weg naar de bus, zoeken, zoeken en weer zo’n gigantisch eind lopen langs al die soorten bussen! Mens, wist niet dat zoveel mensen dit kwamen bekijken. Eindelijk busplaats nr 81 gevonden en we konden gelijk instappen. Gelukkig we waren de laatste!
Het was stiller dan ooit in de bus. Iedereen moe en tevreden, oogjes toe, wachten op wat er komen zou! Eten….. een Bourgondische maaltijd in Hoenderloo? Yes, iedereen had er zin in. Maar voordat we konden aanvallen was er onze Coos die niet snel genoeg naar de wc kon en een paar treden over wilde slaan bij de trap. En ja…..dat was niet gepland, daar lag ze languit, op haar pols gevallen en flink gebroken! Dus geen eten voor Coos en Ben, maar wel de luxe van ’n echte dikke auto als taxi, naar Apeldoorn ’t ziekenhuis.
De rest heeft heerlijk gegeten en genoten van ’n lopend buffet. Koud of warm, je kon naar hartelust kiezen.
Na ’t eten weer met de bus terug naar Lochem.
Nu was ’t nog stiller in de bus, geschrokken wat Coos was overkomen. Maar ook vol gegeten en tevreden.we kunnen terug kijken op ’n prachtige zonnige en gezellige dag naar de Floriade.

Een mede reiziger.« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden