01 t/m 03 juni 2012 Verslag Special Olympics Nationale Spelenvlnr: Geert, Esther, Erwin, Marina, Gerrie, Mirko en Wilco

Afgelopen weekend zijn met succes de Special Olympics Nationale Spelen 2012 in ’s-Hertogenbosch gehouden. Het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer dan 2000 sporters met een verstandelijke beperking gingen zondagavond met een medaille en/of een grote glimlach naar huis!

Het begon vrijdagavond met een spetterende openingsceremonie waar 6.500 toeschouwers bij aanwezig waren. Onder luid applaus van de sporters maar ook van Minister Edith Schippers en burgermeester Tom Rombouts wisten o.a. de wereldkampioenen skater Sven Boekhorst en rhönradturners Boy Looijen en Kirsten Heerdink er een fantastische show van te maken.
Na de openingsceremonie hoefden de sporters gelukkig niet ver te reizen voor hun nachtrust. Bijna alle sporters sliepen in de Brabanthallen, die in het weekend was omgetoverd tot een waar Special Olympics Dorp, met een eigen burgemeester! In dit dorp konden de sporters slapen, eten, drinken, spelletjes spelen en feesten.

Sportprogramma voor 15 sporten
Op zaterdag 2 juni werden de wedstrijden gespeeld ter voorbereiding op de finales van zondag 3 juni. Deze voorbereidingsdag is bedoeld om het niveau van de speler(steam) te kunnen bepalen, zodat iedereen de dag daarop op zijn eigen niveau Olympisch kon spelen.
Beide dagen stonden 15 sporten op het programma waarin de sporters konden uitblinken: atletiek, badminton, bowlen, gymnastiek, handbal, hockey, judo, korfbal, paardrijden, roeien, tafeltennis, tennis, voetbal, wielrennen en zwemmen.
Onze vereniging deed mee met een ploeg van twee vrouwen (Marina van der Zee en Gerrie Wolferink) en drie mannen (Erwin Stegeman, Wilco Brunsveld en Geert Zeelte). Tijdens dit weekend zijn zij begeleid en gecoacht door Mirko Egbers en Esther Wissink.

Wat een prestaties!!
De Toekomst mag trots zijn op haar leden. Erwin Stegeman kon tweemaal op het podium klimmen voor een gouden medaille: één voor zijn enkelspel en één voor dubbelspel met Gerrie Wolferink. Hij heeft uitstekend gepresteerd!
Gerrie Wolferink, die overigens voor het eerst meedeed aan dit spectakel, kon eveneens op het podium komen voor een bronzen medaille voor haar enkelspel.
Zelfs bij het heren dubbelspel heeft de Toekomst haar prestaties in medailles omgezet: Wilco Brunsveld en Geert Zeelte behaalde hier samen een bronzen medaille.
Marina van de Zee was helaas door omstandigheden voor haar doen hoog ingedeeld, waardoor het niet mogelijk werd om op eigen niveau een ereplaats te halen.

Heerenveen en Sneek gastheren in 2014
Zondagmiddag 3 juni werden de Spelen afgesloten in de Brabanthallen. Na het doven van de vlam en het strijken van de vlag waren de Nationale Spelen 2012 officieel afgelopen. Over twee jaar mogen de sporters echter weer de strijd met elkaar aangaan. Dan in Friesland, waar Heerenveen en Sneek de speelsteden zullen zijn.

Esther Wissink

Brons voor Gerrie in het enkelspel (klasse C)


Goud voor Erwin in het enkelspel (klasse B)


Goud in het dubbelspel voor Gerrie en Erwin (klasse B)


Brons in het dubbelspel voor Geert en Wilco (klasse A)


groepsfoto

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden