Paralympiër Heijnen versterkt De Toekomst

De Toekomst heeft aankomend najaarsseizoen een Paralymische gouden medaillewinnaar in haar midden. Tonnie Heijnen uit Emmen maakt de overstap van het Rotterdamse FVT naar De Toekomst.
Bij de Lochemse tafeltennissers gaat Heijnen de gestopte Collin Vredeveldt vervangen.
De 44-jarige Emmenaar heeft een enorme staat van dienst binnen de tafeltenniswereld. Heijnen verloor in 2002 door een auto-ongeluk op vakantie in Tsjechië zijn rechterbeen, waardoor hij sindsdien met een beenprothese door het leven moet. Dit heeft Heijnen er echter nooit van weerhouden om achter de tafeltennistfel te gaan staan.
Sterker: op de Paralymische Zomerspelen van 2004, in Athene, veroverde hij samen met Gerben Last het teamgoud. Daarnaast won de Emmenaar ook het EK - en WK-goud.

De Toekomst-speler Jaap van Hummel kreeg Heijnen zover dat hij aankomend seizoen in Lochem gaat spelen. "Ik ken Tonnie van vroeger, toe we samen in Almelo speelden. Tonnie wilde dichter bij zijn woonplaats gaan spelen. Zodoende heeft hij afgelopen jaar één keer per week met ons meegetraind en ontstond er een klik, waardoor hij nu voor ons wil gaan spelen."

bron: De Stentor dd 25-04-2012

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 8 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 9 december
Kerstkaarten
vr 9 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 13 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 13 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden