Verslag Clubkampioenschappen senioren 2012
Zondagochtend 15 januari 2012 verzamelden omstreeks een uur of tien ruim dertig leden en hun aanhang zich in de kantine van de JW-hal. Daar kregen zij onder het genot van een kopje koffie de laatste instructies van de toernooidirecteuren Albert ten Hoopen en Gerrit Hofland. Laatstgenoemde belde iets na tienen - volgens menigeen was het reeds veel vroeger! - de leden die nog niet waren gearriveerd op met de vraag waar zij toch bleven. Sommigen waren zich nog aan het afdrogen, de meesten waren echter reeds onderweg; één clubgenoot moest uiteindelijk verstek laten gaan wegens ‘spontaan’ opgekomen hoofdpijn.

Nadat de poule-indeling en de reglementen waren rondgedeeld, kon het toernooi beginnen. Na de voorronde waren er enkele verrassende uitslagen te melden. Er ging zelfs een regelrechte schok door de kantine toen bekend werd dat ‘veteraan’ Jaap van Hummel - die overigens voor het eerst aan onze clubkampioenschappen deelnam - klop had gekregen van ‘jonkie’ Frank Bruggeman.

Trainingsarbeid bleek maar weer eens zijn vruchten af te werpen. Zo eindigden Sander Schoolderman en Mark Boot, in 2011 nog respectievelijk 28e en 33e, dit jaar aanzienlijk hoger.

De finale bij de dames ging tussen Marlies Fleming en Emmy Pater. Emmy nam brutaal een 0-2 voorsprong, maar moest uiteindelijk met 3-2 het onderspit delven.

Daarna stond de laatste wedstrijd van de winnaarspoule (met de zes besten uit de voorronde) op het programma. Door velen werd deze partij beschouwd als de herenfinale. Erik Ernst - die de titel verdedigde - en Tom Bleumink - die vorig jaar niet had meegedaan - maakten er een fantastische show van. De aanvaller Ernst en de verdediger Bleumink, waarbij de laatste af en toe het geluk had van een kantballetje, maar ook twee keer helaas de balken van het plafond raakte, gaven elkaar geen punt cadeau. Het werd uiteindelijk 3-2 voor Eric Ernst, die naar later bleek voor het behalen van de titel ook met 2-3 had mogen verliezen.

Op het eind van de dag werden de winnaars onder luid applaus gehuldigd. Voor Erik Ernst en Marlies Fleming was er natuurlijk de (wissel)beker, een taart en een geborduurde handdoek in de clubkleuren blauw en geel. Alle andere poulewinnaars kregen ook een taart en ook zij gingen samen met organisator Gerrit en voorzitter Gert Mogezomp op de foto. Zo ook Van Hummel, die zich in de poule van de nummers twee had gerevancheerd, en vol trots zijn spiksplinternieuwe trainingspak met L.T.T.C. De Toekomstlogo demonstreerde.Nogmaals een woord van dank voor de beide organisatoren en voor Alie Hofland die de hele dag - vanaf kwart over achter ’s ochtends - achter de bar had gestaan om de aanwezigen te voorzien van allerhande eten en drinken.

Mirko Egbers

Hieronder de klassering van alle spelers (de vetgedrukte spelers zijn poulewinnaars):


« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
di 29 november 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 29 november 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden