Verslag Kerstdiner 2011l

Zaterdagavond 17 december vond voor de tweede achtereenvolgende keer het LTTC-Kerstdiner plaats in de kantine van de JW-hal. ‘Wegens succes geprolongeerd’ en ‘in de sfeervol versierde kantine’, zo viel te lezen op het door Chris Wenneker ontworpen wervingsaffiche. Sfeer- en succesvol was het zeker! De vaste ploeg van ‘versier’dames was al vroeg die dag begonnen met het in kerstsfeer brengen van de kantine en zij hadden ook ditmaal weer op bijzonder mooie wijze de tafels gedekt. Een aantal mensen had helaas wegens ziekte op de valreep moeten afzeggen. Jammer voor hen, want ze misten nu een gezellige avond en een keur aan lekkere gerechten.
Chris Schuiling had de hele dag in Holten in zijn warme en koude keuken gestaan, daarbij geassisteerd door koksmaatje Corine van Zuthem-Maasdam. Wat werd er allemaal gereserveerd? Begonnen werd met soep. De gasten hadden de keuze uit twee soepen, maar zij mochten natuurlijk ook beide proeven. Vervolgens kwam er een voorgerecht met rundercarpaccio en daarna was het aanschuiven bij een metersbreed buffet. Daar konden de aanwezigen kiezen uit liefst vijf verschillende vleesgerechten en een visgerecht (zalm).Natuurlijk ontbraken daarbij niet de bijpassende aardappel- en groenteschotels. Toen iedereen klaar was met eten, althans dacht klaar te zijn, kwam er nog een uitgebreid dessert. Voor ijs en dergelijke is altijd nog wel een plaatsje te vinden en de meeste bordjes werden dan ook helemaal leeggegeten. Al hadden sommigen niet door dat ook het chocoladekleurige bekertje met slagroom verorberd kon worden.Vervolgens werd er nog een tijd lang gezellig nagepraat en gefilosofeerd over de echt belangrijke zaken van het leven. Frans Snijder keek er bijvoorbeeld van op dat met het vouwen van een simpel papieren servetje om de hals van een fles voorkomen kan worden dat er rode wijndruppels op het tafellaken terechtkomen. Ondertussen waren enkele gasten de keuken ingedoken om de vuile vaat af te wassen. Moe maar voldaan evalueerden Chris en zijn medewerkers op het eind van de avond nog de gehele gang van zaken. Er was korte tijd nog enige discussie of er nu wel of niet een beoordelaar van de Michelingids bij het diner aanwezig was geweest. Die zijn doorgaans moeilijk te herkennen, want meestal zijn dat onopvallende, beetje bedeesde mannen van rond de pensioengerechtigde leeftijd, die je niet of nauwelijks ziet of hoort. Bij nader inzien bleek de vermeende mystery quest onze nieuwe eerste teamspeler Jaap van Hummel te zijn geweest.

Toch sta ik er niet van te kijken als volgend jaar Dries Roelvink zich plotseling blijkt te hebben aangemeld voor het Kerstdiner. Vind het best als hij aanschuift, maar dan moet-ie wel meehelpen afdrogen.

Jonn van Zuthem

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis