Verslag Kerstkaarten (Klaverjassen en Jokeren)

Een week voor de kerstdagen is de traditie, dat we meedoen aan het kerstkaarten. Ook dit jaar was dit het geval, en op vrijdag 16 december vertrokken we naar Lochem voor een gezellig avondje. Verrast waren we door de mooie vernieuwde kantine. Erg gezellig! Chapeau voor de mensen die dit voor elkaar hebben gekregen.

We werden ontvangen door de vertrouwde barmensen, Wim Wilgenhof en Wim Voelman. Zij zijn tijdens de meeste kaartavonden van de partij, om alle kaarters van drankjes te voorzien.
Onder het genot van een kop koffie en een overheerlijk kerstkransje, werden de klaverjas- en jokerregels nog eens doorgenomen. Sommigen zaten al met smart te wachten op de start van de avond. Bij de klaverjassers moesten er echter snel nog een aantal mensen extra geregeld worden, voordat we konden starten. Gelukkig bleek Reint Broeke, de redder in nood te zijn, en zo konden we toch nog snel beginnen met de avond.

Er werd de hele avond actief gespeeld. Bij de klaverjassers betekent dit dat er 4 rondes geklaverjast wordt, waarbij het lot beslist wie je kaartmaatje wordt. Iedere ronde speel je met een andere partner. Hierdoor blijft het verrassend en moet je iedere ronde bekijken hoe de tactiek van zowel je tegenstander als je maat is.
De uitslag is dan ook voor iedereen een verrassing. Deze keer was het extra leuk omdat onze redder in nood, Reint Broeke, er met de hoofdprijs vandoor ging. Hij mocht een vleespakket mee naar huis nemen.
Al met al weer een geslaagde avond, met alle lof voor de organisatie. Bedankt!

De podiumplaatsen en poedelprijzen zagen er deze avond als volgt uit:

Jokeren:

1. Jetty Schippers
2. MariŽt Barink
3. Henny Lubberdink
Poedelprijs: Mimi Zweers

Klaverjassen:
1. Reint Broeke
2. Dick Boesveld
3. Mirko Egbers
Poedelprijs: Albert EntermanWij zijn er met het paaskaarten ook weer bij. Tot dan!

Ellen Simmelink en Frans-Jan Holtmaat

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
za 2 december 10:00 uur
Competitie jeugd
di 5 december 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 5 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 5 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd
wo 6 december 19:00 uur
Training staanders
wo 6 december 19:00 uur
Training schuivers
wo 6 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis