Afval vrij award voor De Toekomstl

De Lochemse Tafel Tennis Club “De Toekomst” heeft de Afvalvrij Award 2011 gewonnen in de gemeente Lochem. De club kreeg de prijs voor zijn inspanningen om afval te scheiden. Afgelopen woensdag 30 november overhandigde wethouder Thijs de la Court in het Clubgebouw aan de Koedijk 64, onder toeziend oog van een aantal genodigden, de prijs aan bestuurslid Jochem Veldmaat.




Wethouder Thijs de la Court: “Tafeltennisvereniging De Toekomst heeft in dit kader wel een heel toepasselijke naam! Door het afval dat bij jullie club ontstaat te scheiden, doen jullie precies wat er moet gebeuren. Ik hoop dat meer sportverenigingen en de sportraad de uitdaging aangaan om de hoeveelheid restafval te verminderen.” De gemeente Lochem heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid en afvalvermindering. Op dit moment wordt gemiddeld 250 kilo restafval per persoon per jaar geproduceerd. De gemeente streeft ernaar om dit in 2030 terug te dringen tot 10 kilo. Wethouder Thijs de la Court: “Daarvoor zal de gemeente vanaf volgend jaar sterk inzetten op het afvalbeleid en hierbij ook de wijken betrekken.”

Jochem Veldmaat reageerde namens de tafeltennisvereniging verheugd op de Afvalvrij Award: “Als club houden we al geruime tijd het papier en het kunststof apart en dat gaat heel gemakkelijk. We gaan daar zeker mee door en kijken in het verlengde hiervan ook wat we kunnen doen om in het clubgebouw energie te besparen.“

De Afvalvrij Award wordt georganiseerd door Circulus en Berkel Milieu in samenwerking met de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Lochem en Zutphen. Uit deze gemeenten deden 29 organisaties mee aan de wedstrijd. Op de website www.afvalvrij.nl laten zij zien op welke manier zij afval voorkomen of beter scheiden. Het publiek kon stemmen op één van de organisaties. Dit leverde Van Klaveren ccc uit Deventer met 6.049 stemmen de publieksprijs op.
Daarnaast wordt in iedere gemeente een Award uitgereikt. In Lochem nomineerden naast tafeltennisvereniging De Toekomst ook het Staring College, de Mr. G. Propschool en Schouwburg Lochem zich voor de Afvalvrij Award.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis