Tafeltennisvereniging De Toekomst verzorgt nogmaals een gymles bij de St. Josephschool en De Toermalijn

Maandagochtend 21 november 2011 heeft het promotieteam van tafeltennisvereniging De Toekomst uit Lochem voor de derde week een gymles verzorgd. Dit keer werd het georganiseerd voor 20 leerlingen van groep 4 van de basisschool De Toermalijn en voor 35 leerlingen van groep 5 van de basisschool St. Joseph. In totaal hebben de afgelopen drie weken ruim 100 leerlingen kennisgemaakt met de tafeltennissport aan de hand van het project Table Stars van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB). De aankomende periode worden er nog meer lessen verzorgd bij andere basisscholen in Lochem e.o.

De kinderen werden na ontvangst en uitleg over de gymles verdeeld in zes groepen. Er waren zes stations ingericht: mikken, rondje om de tafel, balanceren, effect, jongleren en overspelen. Iedere groep heeft alle stations afgewerkt onder begeleiding van een lid van het promotieteam. De begeleiders hebben zich voornamelijk gericht op de oog-, handcoördinatie en het spelplezier van de kinderen.

De aangeboden oefeningen passen goed bij het niveau van de kinderen. Of de kinderen veel of weinig gevoel voor de bal hebben, maakt niet uit. Ze beleven allemaal het gevoel van succes. Aan het einde van de lessen hebben alle kinderen een diploma met twee stickers gekregen. Het vooruitzicht het krijgen van een diploma werkt erg motiverend tijdens de les. “Ook de kinderen die moeite hebben met concentreren, blijven gefocused op het goed uitoefenen van de verschillende stations. Dat is opmerkelijk.”, aldus één van de leerkrachten. Deze uitspraak onderstreept het succes van de Table Stars-methode. De twee resterende stickers, die nodig zijn om het diploma compleet te maken, kunnen de kinderen verdienen als ze vrijblijvend en gratis een training en/of de woensdagmiddaginstuif bezoeken.

De lessen zijn onder andere een voorbereiding voor het Lochems tafeltenniskampioenschap voor basisscholen. Dit zal in januari 2012 worden georganiseerd. De speeldata worden later bekend gemaakt.

Alle kinderen van Lochem e.o. kunnen vrijblijvend en gratis deelnemen aan de tafeltennisinstuif die elke woensdagmiddag wordt georganiseerd. Er bestaat dan de mogelijkheid om wedstrijdjes te spelen, aan allerlei spelvormen deel te nemen of gewoon lekker vrij te spelen. Ook vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes en ouders/verzorgers zijn van harte welkom. Op maandag en donderdag vinden de trainingen plaats onder begeleiding van een ervaren trainers.

Instuif:
Woensdag 14.30 uur tot 16.00 uur.

Training:
Maandag 16.15 uur tot 17.30 uur.
Donderdag 18.00 uur tot 19.15 uur.

Locatie:
Jan Wissinkhal, Koedijk 64 Lochem (achter de manage)
Website:
www.lttcdetoekomst.nl

Erik Ernst

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis