Tafeltennisvereniging De Toekomst verzorgt gymles bij de St. Josephschool en De Toermalijn

Maandagochtend 14 november 2011 heeft het promotieteam van tafeltennisvereniging De Toekomst uit Lochem een gymles verzorgd voor 20 leerlingen van groep 5/6 van de basisschool De Toermalijn en voor 28 leerlingen van groep 3 van de basisschool St. Joseph. Tijdens deze les hebben de kinderen kennis gemaakt met de tafeltennissport aan de hand van het project Table Stars van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB). De les vond plaats in de eigen gymzaal die gebruikt wordt door beide scholen.

De kinderen werden na ontvangst en uitleg over de gymles verdeeld in zes groepen. Er waren zes stations ingericht: mikken, rondje om de tafel, balanceren, effect, jongleren en overspelen. Iedere groep heeft alle stations afgewerkt onder begeleiding van een lid van het promotieteam. De verschillende stations sloten aan bij het niveau van de kinderen. De begeleiders hebben zich voornamelijk gericht op de oog-, handcoördinatie en het spelplezier van de kinderen.

De kinderen ende leerkrachten van beide scholen en het promotieteam van De Toekomst zijn enthousiast over de gymlessen. Aan het einde van de lessen hebben alle kinderen een diploma met twee stickers gekregen. De twee resterende stickers, die nodig zijn om het diploma compleet te maken, kunnen de kinderen verdienen als ze vrijblijvend en gratis een training op maandag of donderdag en/of de instuif op woensdagmiddag bezoeken.

De lessen zijn onder andere een voorbereiding voor het Lochems tafeltenniskampioenschap voor basisscholen. Dit zal in januari 2012 worden georganiseerd. De speeldata worden later bekend gemaakt.

Alle kinderen van Lochem e.o. kunnen vrijblijvend en gratis deelnemen aan de tafeltennisinstuif die elke woensdagmiddag wordt georganiseerd. Er bestaat dan de mogelijkheid om wedstrijdjes te spelen, aan allerlei spelvormen deel te nemen of gewoon lekker vrij te spelen. Ook vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes en ouders/verzorgers zijn van harte welkom. Op maandag en donderdag vinden de trainingen plaats onder begeleiding van een ervaren trainers.

Training:
Maandag 16.15 uur tot 17.30 uur.
Donderdag 18.00 uur tot 19.15 uur.

Instuif:
Woensdag 14.30 uur tot 16.00 uur.

Locatie:
Jan Wissinkhal, Koedijk 64 Lochem

Erik Ernst
Trainer L.T.T.C. De Toekomst

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
vr 19 april 10:00 uur
OldStars tafeltennis
za 20 april 10:00 uur
Competitie jeugd
ma 22 april 19:30 uur
Vrij spelen
di 23 april 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 23 april 18:00 uur
Jeugdtraining
wo 24 april 19:00 uur
Training staanders
wo 24 april 19:00 uur
Training schuivers
wo 24 april 19:30 uur
Training recreanten (1)
wo 24 april 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
wo 24 april 20:45 uur
Training recreanten (2)