Verslag visspektakel (open Lochemse Toekomst tafeltennis visspektakel)

Het Open Lochemse Toekomst Tafeltennis Visspektakel was wederom een doorslaand succes.
De weersomstandigheden waren subliem, vooral na de matige afgelopen ‘zomer’.
Aan de oever van onze geliefde Berkel en toepasselijk in het plangebied van De Etalage naar De Toekomst was het goed toeven in een liefelijk najaarszonnetje.

Het Visspektakel is dan ook zonder noemenswaardige incidenten verlopen, mede door de prima weersomstandigheden en er was gedurende de hele dag een Nootverordening van kracht ter voorkoming van excessen in vrucht- en drankgebruik.

De belangstelling voor het de Viswedstrijd was weliswaar niet zo heel groot, maar de deelnemers bijna allemaal semiprofessioneel.

De concurrentie had dit jaar alles uit de kast gehaald om met alle mogelijk middelen de fel begeerde titel in de wacht te slepen. De meest dure en professionele uitrustingen werden onder de ogen van de amateurs onder ons in fases aangesleept en uitgestald in de daarvoor aangewezen visplekken. Tenminste twee van de deelnemers hadden een uitrusting, waar je met gemak voor een jaar een middelgrote viskraam van kan bekostigen, inclusief de vis.
Met een achttal geregistreerde deelnemers werd rond twee uur in fases gestart met de wedstrijd. De meer professionele vissers onder ons hadden assistentie van in de meeste gevallen een vrouwelijke partner. De rol van deze aantrekkelijke assistentes is me achteraf pas duidelijk, het afleiden van de tegenstander.

Al snel werden de eerste visjes, trots af minzaam kijkend, afhankelijk van de deelnemer, binnen gehaald en in de daarvoor bestemde blauwe emmer gedumpt of teruggeworpen na een twijfelachtige meting. Er werd door alle deelnemers met enige regelmaat een visje verschalkt.

Gedurende de gehele middag werd er de door de deelnemers, de zelf meegebrachte drank met zekere mate genuttigd en af en toe een nootje gekraakt.

Bij het einde van de wedstrijd bleek Frans Jan na mogelijk moeilijk te bewijzen frauduleus handelen 6 miezerige visjes te hebben gevangen en werd daarmee de Winnaar van de dag. Hij mag deze Eretitel een jaar lang dragen. Een protest van de winnaar van vorig jaar is helaas op basis van oneigenlijke argumenten door de Organisatie afgewezen.

Een goede tweede werd Erwin D. met 5 stuks en derde Chris W., na een zorgvuldige meting bleek hij de meeste lengte te hebben. Verder waren er nog Remco, Klif, Jan en Adri. Frans werd weliswaar laatste met maar wel met de grootste !!!

In de categorie grootste vis werd Chris W. verdienstelijk 2e met een baarsje van 15.5 cm. Eerste in deze categorie werd de Winnaar van vorig jaar Frans S., die na een minutenlange strijd een baars van tenminste 16 cm wist binnen te slepen.

De Titelhouder van vorig jaar beweerde last te hebben van een hardnekkige polsblessure, overgehouden aan zijn laatste Clubbezoek en concentratieverlies en hij claimde regelmatig afgeleid te worden door voornoemde visassistentes en kon daardoor het niveau van vorig jaar bij lange na niet halen.

Na het Visspektakel kwam het Eetspektakel. Onze onvolprezen huiskok Chris en zijn charmante partner Swanny hadden een overvloedige BBQ voor ons in petto.Het was een gezellige drukte rondom de grote koekenpan, waarin een ieder zijn of haar stukje vlees naar eigen smaak en goeddunken kon bereiden. Er was ruim voldoende voor de meer dan 30 deelnemers en aan het begin van de avond gingen de meeste deelnemers voldaan naar huis.Wederom een pluim voor De Organisatie.

Frans Snijder (L.V.V.)

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis