Sportdag Barchschool (De Toekomst weer aanwezig op de Sportdag van de Barchschole in Barchem)

Op woensdag 14 september was onze vereniging net als de laatste jaren uitgenodigd voor de schoolsportdag van de Barchschole in Barchem.
De opzet is om de kinderen uit groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8 kennis te laten maken met diverse sporten. Aanwezig waren o.a. Kendo, Hockey, Volleybal, Touwtrekken, Zumba en nog veel meer.

Erwin Driessen zorgde dat een tafel met alle attributen vervoerd werden van Lochem naar Barchem en vice versa.
Gert Mogezomp en ondergetekende zorgden voor de begeleiding van de kinderen van groep 6, 7 en 8.

De start van de sportdag was om 9.00 uur waarna elke 12 minuten een andere groep kinderen verscheen bij de tafeltennistafel en behoudens een korte pauze van 20 minuten ging dit door tot 12.30 uur zodat veel kinderen kennis maakten met tafeltennis.
Gezien de tijdslimiet konden we alleen met de kinderen een balletje hooghouden. Wie binnen 2 minuten het balletje het meeste op het batje kon laten stuiteren werd Kampioen van de Barchschole.

De 1e plaats was Rob Luesink, de 2e plek was voor Anne Kok en op de derde plaats eindigde Daan Fentsahm. Voor de pauze lieten we de kinderen ook een “rondo” met 5 levens. Na de pauze werd dit vervangen door een piramide van plastic bekers om proberen te mikken. Leuk was te zien het verschil in kinderen die meer- of minder balgevoel hadden, het verschil in concentratie en het verschil in beleving.

Hopelijk hebben we de kinderen op een prettige wijze kennis laten maken met onze tafeltennissport en zullen er misschien een aantal de tafeltennisinstuif bezoeken die 5 oktober weer wordt opgestart. Aan het eind werden alle kinderen, leiding en deelnemende verenigingen bijeen geroepen op het schoolplein door het schoolhoofd Hans Nieboer.
De verenigingen werden voor hun deelname door de kinderen bedankt met een oorverdovend applaus en ontvingen alle medewerkers een doos “MERCI”.

Chris Wenneker

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 4 oktober 19:00 uur
Training schuivers
wo 4 oktober 19:00 uur
Training staanders
wo 4 oktober 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 5 oktober 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 6 oktober 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 10 oktober 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 10 oktober 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 10 oktober 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd