Verslag BloemkoolBokaal (Uitwisseling Toernooi L.T.T.C. De Toekomst – TTV Stedebroec)

Op een prachtige nazomerdag gingen we er op uit om een uitwisseling toernooi te spelen bij LTTC de Toekomst in Lochem. Voordat we op reis gingen namen we eerst nog een lekker bakkie koffie in de kantine en konden we genieten van een overheerlijke koek gesponsord door Hans.


Er was eigenlijk al best wel veel voorpret. Het leek wel of we met zijn allen op schoolreisje gingen. Het was de bedoeling dat we er om 11:30 zouden zijn dus moesten we toch wel een beetje opschieten met ons bakkie.


We waren met zijn dertienen, twaalf spelers (Jan, Gre, Sandra, Tom, Jerry, Eric, Frans, Sjaak, Nico, George, Mark, mijn persoontje) en pers chef Pierre. We togen naar de auto's waar Hans ons succes wenste en ons hartelijk uitzwaaide. Op voor een reis van ongeveer twee uur.

Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door onze tegenstanders. We werden direct in de watten gelegd met een bakkie koffie en een overheerlijk saucijzen broodje. Er werd ons uitgelegd wat de bedoeling was, eerst een lunch, daarna om 13:30 uur het toernooi, 's avonds een buffet en daarna gezellig samen zijn en de volgende morgen om een uur of negen het ontbijt.

De lunch was voortreffelijk, de soep met ballen of misschien beter gezegd de ballen met soep, waren heerlijk en al de broodjes die er lagen waren om te smullen. Het leek eigenlijk wel of ze ons vol wilde stoppen met al dat heerlijks zodat we niet vooruit te branden waren met tafeltennissen. Maar daar vergisten onze tegenstander zich lelijk in.
Alhoewel we slecht begonnen, de meeste eerste partijen op de tafels verloren we, kwamen we langzaam beter in ons spel. We begonnen steeds meer partijtjes te winnen en het werd best wel spannend wie nu die Bloemkool bokaal zou gaan winnen. Er werd gestreden op vier tafels. Tafel 1 waren de beste op ingedeeld, tenminste dat dachten de spelers natuurlijk zelf. Tafel twee, drie en vier werden ook op volgorde van niveau ingedeeld. Twee hoger dan drie en vier.

Op onze tafel (3) hadden wij een lastige tegenstander genaamd Joop. Joop zit in een rolstoel maar aan zijn spel was dat niet te merken. Tijdens het dubbelen begon Joop te klagen dat hij niet meer recht op zijn rolstoel zat en dat bleek ook wel, want zijn band was lek. Onze pers chef Pierre schoot natuurlijk direct ter hulp om dit euvel te verhelpen. Pierre ging op zoek naar een fietspomp in de vereniging maar Mark had ondertussen Joop zijn probleem opgelost. Hij had gewoon de andere band laten leeglopen zodat Joop weer recht zat. Pierre lukte het niet om de banden weer opgepompt te krijgen, dus werd er een rolstoelwissel uitgevoerd. De wedstrijd kon weer worden voortgezet en werd uiteindelijk door ons nipt met 3-2 gewonnen.Bij de andere tafels ging het gelijk op en het bleef spannend tot het eind. Voor het voltallige Lochemse publiek een adembenemend schouwspel. Het toernooi verliep vlot en we waren ruim voor geplande eindtijd klaar. Nu was het wachten op de uitslag. Wie zou die fantastische bloemkool bokaal gaan winnen?

De kantine van Lochem was fraai ingericht, het leek eigenlijk wel een beetje op een kroeg, en daardoor werd het snel erg gezellig. Bier en Baco's gingen aan lopende band over de toonbank en naarmate de avond vorderde werd het steeds luidruchtiger. Met name Jan en een schone dame uit Lochem sprongen daar bovenuit. Het was natuurlijk prachtig weer, dus sommige zaten buiten en sommige binnen. Jan zou wel even de microfoon aan de mond nemen en begon buiten allerlei liedjes te zingen. Wat hij niet wist was dat we binnen de microfoon natuurlijk niet hadden ingeplugd en dat we daar lekker naar andere muziek aan het luisteren waren. Dat gebrul van Jan hoefde we natuurlijk niet te horen.Het werd tijd voor de prijs uitreiking: jawel het was toch TTV Stedebroec die 4 punten meer bij elkaar had gesprokkeld dan LTTC de Toekomst, dus konden wij de bloemkool trofee meenemen naar Noord Holland. Sandra hief de beker omhoog alsof we de Championsleage hadden gewonnen en we bleven maar juichen. Daarna werden we nog verrast door onze Lochemse vrienden met een heerlijke worst met een lekkere scherpe mosterd. Vanaf onze kant werden onze tegenstanders verrast met een heerlijke verst ingepakte zak spinazie. Als ze die volgend jaar vlak voor het toernooi opeten, maken ze misschien nog kans om de bokaal terug te winnen, doen ze dat niet, zijn ze vrijwel kansloos. De kleine trofee blijft voorlopig weer een jaar in Lochem. Wat een schitterend resultaat aan onze kant. Om trots op te zijn.
De tijd weet ik niet meer, maar op een gegeven moment kwam het buffet binnen en werd dit op het biljard opgediend. Grote complimenten voor de organisatie, want wederom was dit fantastisch geregeld en smaakte het voortreffelijk. Hulde aan Chris, Chris, Liesbet, Erna, Laus en overige mensen die hier allemaal voor gezorgd hebben. Na het eten ging het feessie nog even lekker door en om een uur of elf begonnen de eerste mensen af te taaien. We konden slapen in de zaal naast de kantine, waar ruimte genoeg was om met zijn negenen in te liggen (Sjaak, Jerry, Eric en Frans waren wegens andere verplichtingen 's avond al terug naar huis gegaan). Pierre was de eerste die lekker ging tukken.Pakte zijn stretcher en ging heerlijk liggen slapen. Het Lochemse publiek en de overige Stedebroecers feesten nog lekker door. Af en toe kwamen we Pierre en later ook Jan nog tegen (aangekleed en wel?!) om naar het toilet te gaan. Nog even een paar heerlijke bitterballen verorberd, worsten met mosterd en uiteindelijk ging het licht bij ons uit om een uur of half vijf. In de slaap zaal zagen we Mark nog een meter of drie van zijn bed op de grond liggen, “hoe kan dat nou?”: dachten wij, en Gre lag heerlijk in haar eigen gecreëerde slaapkamertje. Zelf mocht Nico en ik samen op een twijfelaartje, omdat Jochem en kornuit onze luchtbedden leeg hadden laten lopen, en wij maar denken dat ze echt lek waren.De volgende morgen stonden we allemaal op en hadden degene die het licht als laatste hadden uitgedaan, het toch wel erg zwaar. Het ontbijt was prima verzorgd en om dit volgend jaar allemaal te overtreffen hebben onze Lochemse vrienden het ons wel erg moeilijk gemaakt. We hebben enorm genoten en willen iedereen bedanken voor dit zeer gezellige weekend.

Tot volgend jaar!

Een nieuw lid.
Stephan

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis