Verslag BloemkoolBokaal

VERSLAG UITWISSELING MET TTV. STEDEBROEC


In het weekend van 10 en 11 september vond in de Jan Wissink-Hal weer de jaarlijkse uitwisseling plaats tussen de recreantengroepen van TTV. Stedebroec en De Toekomst.
De 13 gasten arriveerden om ca. 11.30 uur en werden ontvangen met koffie en een saucijzenbroodje (beschikbaar gesteld door Chris Schuiling) Al gauw werden de laatste “nieuwtjes” en andere wetenswaardigheden uitgewisseld totdat om 12.30 uur de lunch klaar stond (verzorgd door Chris Schuiling).
32 personen schoven aan voor een uitgebreide lunch compleet met soep, broodje kroket, baguettes, witte- en bruine broodjes, Ham, Kaas, Rosbief etc. Alle aanwezigen lieten het zich goed smaken en waren “de batterijen”goed opgeladen voor het om toernooi om de inmiddels beroemde en beruchte Bloemkool-Bokaal. Deze beker al 2 keer eerder inzet in de sportieve krachtmeting tussen beide verenigingen, was dit jaar “extra opgepimpt”: Chris Schuiling had een dummy van een heuse bloemkool geplaatst in de beker door de deksel onderste boven te plaatsen en in het deksel de bloemkool te bevestigen.

De wedstrijdleider was dit keer Albert ten Hoopen die spontaan de taak van Henk Franssen overnam. Henk moest helaas verstek laten gaan door droeve familieomstandigheden. In een broeierige en vochtige hal werd sportief gestreden om ieder punt. Ca. 17.15 uur was de laatste wedstrijd verspeeld en kon Albert de uitslag uitrekenen. Door de warme omstandigheden trokken veel spelers en toeschouwers naar buiten waar al snel verzocht werd om een microfoon om een aantal liedjes ten gehore te brengen en de sfeer was dan ook uitermate gezellig.In afwachting van het koud/warm buffet verzorgd door de ons zeer bekende Poelier ’t Vöske Jeroen Hoffman, werd de uitslag bekend gemaakt door Chris Wenneker. Voor ons jammer maar de uitslag was 18 punten voor De Toekomst en 22 punten zodat de Bloemkool-Bokaal weer voor minimaal een jaar bij TTV. Stedebroec mag staan.Alle gasten kregen van de Recreantencommissie een Achterhookse Dreuge Wos en een potje Lochemse Mosterd mee naar huis terwijl de deelnemers van De Toekomst werden verrast met een zak Export Kwaliteit Spinazie.Nadat iedereen zich te goed had gedaan aan het buffet werd er nog lang nagepraat onder het genot van menig drankje.De volgende morgen waren onder leiding van Chris Schuiling alweer vroeg een aantal leden bezig met de voorbereiding van het ontbijt. Één voor één kwamen onze gasten (die hadden geslapen in de nieuwe zaal in de hal) tevoorschijn, na voor enkelen een zeer korte nacht om aan te schuiven aan een weer voortreffelijk georganiseerd ontbijt. Aan alle gezelligheid komt een eind, na de nodige handen schudden en kussen vertrokken de gasten ca. 10.30 uur weer richting Stedebroec en met de mededeling achterlatend dat we volgend jaar in de 2e week van september uitgenodigd worden om proberen de Bokaal weer mee terug naar Lochem te nemen.
Rest mij nog iedereen te bedanken die mee heeft gewerkt om dit weekend tot een succes te maken. Zonder echter iemand te kort te willen doen, wil ik de volgende personen nogmaals bedanken voor hun inzet: Swanny & Chris Schuiling. Liesbeth Kok, Erna Eilers, Riet Pongers, Albert ten Hoopen, Jochem Veldmaat, Mirko Egbers en Laus Halsema.

Chris Wenneker


Je zou haast dubbel gaan zien van de drankjes...


« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis