Verslag huldiging Team-NL tafeltennis in Lochem

Afgelopen donderdag (25-08-2011) is het tafeltennisteam dat in Athene heeft deelgenomen aan de Special Olympics World Summer Games door de gemeente Lochem gehuldigd in het gemeentehuis, gevolgd door een receptie in de tafeltennishal (de Jan Wissinkhal, Koedijk 64 te Lochem).
Om 14:00 uur werden spelers, coach en genodigden (ong. 30) bij de hal verwacht. Om 14:30 uur mochten de spelers en coach bij de hal plaats nemen in een open koets. De koets (gevolgd door een aantal auto's waarin de andere genodigden zaten) zette koers naar het gemeentehuis. Tatjana kon het net niet op tijd redden om met de koets mee te gaan, maar was gelijk met de rest bij het gemeentehuis.Daar werd Team-NL en de genodigden met open armen ontvangen door burgemeester Frans Spekreijse.
Na binnenkomst kreeg men van de dienstdoende bodes een kop koffie (/ thee) met een luxe koek en konden we plaats nemen in de trouwzaal.De burgemeester, die zich aardig had verdiept in de sportprestaties van de spelers, hield een toespraak en had voor de spelers en trainster (Esther Wissink) een bos bloemen in petto. Ondergetekende krijgt bloemen op een later moment.
Hierna werd er een foto van het team en burgemeester gemaakt op het bordes van het gemeentehuis, welke we op een later moment zullen ontvangen. Ondertussen was er voor de genodigden een hapje een drankje en werden de burgemeester en Marina van der Zee geÔnterviewd door de lokale tv zender, te weten Graafschap TV.

Na het officiŽle en informele gedeelte namen we afscheid van de Burgemeester, waarbij Erna Eilers nog een date wist te regelen met de burgemeester, gingen we per auto terug naar de Jan Wissinkhal en konden we daar verder borrelen en was er een toespraak van voorzitter Gert Mogezomp en Erna Eilers, die voor de gehuldigde en andere betrokken mensen (spelers / coach / reservespeler / reservecoach / trainster / begeleidster tijdens de nationale spelen) een bos bloemen en attentie in petto had.

Tegen 17:30 uur kwamen 2 medewerkers van het Lochemse Chinees restaurant Chun Lin (ambassadeur van het Lochemse Special Olympics team) om een heus buffet af te leveren. Het eten ging er bij de 35 eters heel goed in.

Het was nog geen 19:30 uur toen de eerste gasten binnen kwamen. Onder hen oud olympiŽr (en afgevaardigde van de NTTB) Paul Haldan. Hij nam, nadat vicevoorzitter Chris Schuiling het voorwoord had gedaan (waarbij hij iedereen welkom heette), het woord en richtte zich op de spelers die hij feliciteerde met het resultaat en meldde dat de spelers en coach namens de NTTB het officiŽle Nederlands tafeltennis T-shirt binnenkort mogen ontvangen. Hierna nam de afgevaardigde van de NTTB afdeling Oost (Ellen Orre) het woord en had ook een geweldige verrassing in petto, namelijk een glazen standaard met gravure. De spelers kregen van de vele receptiegangers diverse bossen bloemen (waaronder een enorme bos van een afgevaardigde (Arie Peters) van de Lochemse sportraad). Na de toespraken werden de aanwezigen verrast door het Lochemse smartlappenkoor, die een aantal nummers ten gehore bracht.De dames en heren van het smartlappenkoor waren nog niet klaar of het volgende optreden stond alweer klaar (lees: kwam op dat moment binnen gewandeld), namelijk het Lochemse harmonieorkest Advendo die een aantal nummers ten gehore bracht.Na het officiŽle gedeelte was er tijd voor een hapje en drankje in de kantine waarbij het voor een aantal een latertje werd.

Organisatie, medewerk(st)ers en aanwezigen, namens het tafeltennisteam heel hartelijk dank voor deze geweldige onvergetelijke dag...


ps: voor degene die het nog niet wist:

De vier tafeltennissers van Team-NL die onder leiding van Mirko Egbers hebben deelgenomen aan de World Summer Games waren erg succesvol in Athene en wist op 5 onderdelen (2x enkel, 2x dubbel en 1x mixed dubbel) een medaille te behalen waardoor de spelers Tatjana Hinz, Marina van der Zee, Geert Zeelte en Erwin Stegeman in totaal acht medailles omgehangen kreeg.

Zo heeft Marina van der Zee (L.T.T.C. De Toekomst - Lochem) samen met Tatjana Hinz (De Brug - Groningen) goud weten te behalen in het dubbelspel. Beide waren ook succesvol in de enkel klasse door het behalen van de zilveren medaille (beide kwamen in een verschillende klasse uit).

Erwin Stegeman (L.T.T.C. De Toekomst - Lochem) wist met Geert Zeelte (L.T.T.C. De Toekomst - Lochem) brons te behalen in het dubbelspel en speelden Erwin tezamen met Marina in het mixed dubbel zich naar een tweede plaats.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis