WSG2011 Team-NL verslag landeljke huldiging

Afgelopen zaterdag (16-07-2011) is er de landelijke huldiging geweest van Team-NL. Dit team bestaande uit 86 sporters, 23 coaches en 4 stafleden zijn naar Athene geweest om de sporters deel te laten nemen aan de Special Olympics World Summer Games. In totaal namen ruim 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit 182 landen deel aan 's werelds grootste sportevenement in 2011.

De huldiging vond plaats in het hoofdkantoor van de Rabobank te Utrecht. Na ontvangst van de sporters, coaches, stafleden, familie en vrienden van de sporters met een broodje en een drankje werden de aanwezigen welkom geheten door de Rabobank, de vriendenloterij, Aegon (de hoofdsponsoren van Special Olympics) en partner Fonds Gehandicaptensport, waarbij Ambassadeur Toine van Peperstraten het programma presenteerde. Na vertoning van de film over de Special Olympics World Summer Games 2011 was er een improvisatie cabaret "Op Sterk Water" die op ludieke wijze enkele scetches met betrekking tot de spelen ten tonele bracht.

Het nieuws dat Team-NL door de internationale Special Olympics organisatie is benoemd tot best georganiseerde team van de World Summer Games werd met luid applaus ontvangen.

Hierna werden de sporters en coaches gehuldigd en kregen uit handen van de sponsoren en de ambassadeurs Toine van Peperstraten, Nelli Cooman, Peter Faber en Carl Verheijn een gladiool en een dvd uitgereikt.

De vier tafeltennissers van Team-NL die onder leiding van Mirko Egbers hebben deelgenomen aan de World Summer Games waren erg succesvol in Athene en wist het team op 5 onderdelen (2x enkel, 2x dubbel en 1x mixed dubbel) een medaille te behalen waardoor de spelers Tatjana Hinz, Marina van der Zee, Geert Zeelte en Erwin Stegeman in totaal acht medailles omgehangen kreeg.

Zo heeft Marina van der Zee (L.T.T.C. De Toekomst - Lochem) samen met Tatjana Hinz (De Brug - Groningen) goud weten te behalen in het dubbelspel. Beide waren ook succesvol in de enkel klasse door het behalen van de zilveren medaille (beide kwamen in een verschillende klasse uit).

Erwin Stegeman (L.T.T.C. De Toekomst - Lochem) wist met Geert Zeelte (L.T.T.C. De Toekomst - Lochem) brons te behalen in het dubbelspel en speelden Erwin tezamen met Marina in het mixed dubbel zich naar een tweede plaats.


foto: Special Olympics Nederland, Rachelle Cornelissen-Wenting.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis