WSG2011 Team-NL dubbel goud zilver brons

Vandaag werden de laatste dubbel partijen gespeeld en waren er de mixed dubbels. Om 7:00 uur zaten we weer aan het ontbijt en om 07:45 uur gingen we weer richting het stadion. Het was rustig op de weg, zodat we om 08:30 uur al bij het stadion waren. Na de hoofdcoach meeting starten Tatjana en Marina met hun dubbel. De eerste game ging verloren en Tatjana zag het helemaal niet meer zitten en had de hoop al opgegeven. Na een stukje mental coaching ging het stukken beter en wisten de dames de andere 2 games winnend af te sluiten (tegen BelgiŽ). Daarmee was het goud veilig gesteld. Beide waren heel blij dat ze gewonnen hadden en Tatjana maakte erbij de opmerking: "Ik moet in het vervolg toch vaker en beter luisteren naar de coach...".
Geert en Erwin hadden de dag ervoor al alle dubbels afgewerkt, maar een uitslag wisten we nog niet (deze zijn niet in het stadion gepubliceerd). Tijdens de ceremonie bleek dat ze uiteindelijk de bronzen plak hadden.Ondertussen ging er een petitie (ge-initieerd door de Ierse coach) rond om een schema aanpassing te doen in het mixed dubbel. Deze werden door de meeste hoofdcoaches ondertekend en ingeleverd bij de organisatie. Hier werd gehoor aan gegeven, waardoor poule van 8 teams gesplitst werden in poules van 4.

Na de ceremonies vonden de mixed dubbels plaats. Marina/Erwin en Geert/Tatjana werkten deze gelijktijdig of vlak na elkaar af. Gelukkig was Sandra (onze DAL (Deligation Assistent Local)) tijdens de ceremonie gearriveerd en kon ze een aantal zaken voor ons regelen en was het geen probleem voor mij om een extra lunch (voor Sandra) te regelen.

Het voorlaatste dubbel van Geert/Tatjana was het minst succesvol aangezien er een hele sterke speler aan de andere kant stond. Een team welke zeker niet in deze klasse thuishoort. De scheidsrechter bevestigde dit (hij had dit bij het enkel ook al geconstateerd bij dezelfde speler), waarop ik officieel schriftelijk protest heb aangetekend (deze moest binnen 15 minuten na de wedstrijd ingeleverd zijn). Tijdens deze procedure waren Geert en Tatjana alweer aan het dubbelen. De partij ging vanwege de wrange nasmaak van de wedstrijd ervoor verloren. Helaas kwam ik pas na de eerste game terug kon ze geen aanwijzigen geven voor de start van de tweede game.

Hierna waren er de ceremonies van de mixed dubbels en mochten Marina en Erwin een zilveren medaille ophalen. Tatjana en Geert moesten genoegen nemen met een 4e plaats.Naderhand heb ik de mensen van organisatie van harte bedankt voor al hun inzet en heb afscheid genomen van de Duitse, Belgische en Ierse coach.Ik ben nog naar het info punt gelopen en de uitslag van het protest opgehaald (negatief (wat ik al wit gezien de eerste plaats die team IndonesiŽ opeiste)). Bij het infopunt kreeg ik van Dania (de vrouw die alles voor me regelde) een aandenken mee. Om 17:45 uur zaten we weer in de bus richting hotel. Na ff bijgekomen te zijn gingen we eten... Tegen 20:45 uur (toen de turners ook weer terug waren) gingen we gezamelijk eten omdat we de de manager en kok van het hotel nog iets willen aanbieden. Na de hoofdcoach meeting gingen we (met degene die van het team (spelers en coaches) zin hadden) nog ff zitten op het terras.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis