WSG2011 Team-NL zlver voor Marina en Tatjana enkel

Zaterdag 02 juli staan de laatste finales in het enkelspel en de finales van het dubbelspel op het programma en zullen er enkele prijzen uitgereikt gan worden. Aangezien het de dag ervoor zo'n organisitorische puinhoop was (met ruim 2 uur uitloop) werd besloten om een half uur eerder met de wedstrijden te starten. Dit gegeven kreeg ik in het hotel de avond ervoor te horen (in elk hotel is er een informatiepunt van de Special Olympics organisatie). Ik ben er vroeg uit (6 uur) om te douchen, me aan te kleden en richting de receptie te gaan om daar de laatste info op te halen. Er blijkt geen extra info klaar te liggen. Ik pak mn laptop en probeer al mn mail af te handelen en ga daarna ontbijten. De tafeltennissers zitten allen voor 7 uur aan tafel en om 07:30 vertrekken we weer naar het stadion, waar we na een uur en 15 miuten arriveren. 10 minuten later start de hoofdcoachmeeting waarbij men zich meerdere malen verontschuldigd voor de chaos gisteren.

Finales Marina
Om 09:45 uur start Marina met de kwartfinale welke ze weet te winnen van een Oostenrijkse. De halve finale finale weet ze ook te winnen van een Arubaanse en komt in de finale tegenover een Ierse dame te staan. Helaas gaat deze wedstrijd net verloren (met 9-11 11-8 en 10-12). Marina behaald dus Zilver.
Tatjana
Tatjana was gisteren al klaar met haar spel, maar de poule is nog niet helemaal uitgespeeld. Uiteindelijk blijkt ook zij zilver te hebben gewonnen.Geert en Erwin
Ook Geert en Erwin waren gisteren al klaar met spelen. De resultaten worden nergens gepubliceerd (maar ik heb wel een idee hoe beiden zijn ge-eindigd) en het wachten is op de prijsuitreiking. Hier blijkt dat Erwin in het 5e en hoogste niveau 5e is geworden en Geert op het niveau eronder 4e.

De hoop dat de organisatie vandaag een stuk beter zou zijn blijkt een valse... Niet alleen de organisatie is hier debet aan, maar ook de diverse coaches die de spelers niet op tijd (of helemaal niet) aanmelden bij de staging area. Zo zijn diverse hoofdcoaches (met name Ierland, BelgiŽ, Duitsland en Nederland) de gehele dag in de weer om spelers van andere landen naar de staging area te brengen.

Na alle enkels vindt er gedurende 50 minuten een unity sport event plaats (het spelen tegen sterke griekse toptafeltennissers) waar je eventueel spelers voor kon opgeven. Ik heb onze spelers er niet voor opgegeven. Tijdens dit event was er een ingelaste hoofdcoachmeeting i.v.m. de slechte organisatie. Ella (hoofdregelaarster) spreekt de hoofdcoaches toe om vooral de spelers op tijd aan te melden voor de wedstrijd (bij de staging area) en eindigd met de mededeling dat meteen werd gestart met de uitreiking van de laatste prijzen bij het enkel (de officiŽle ceremonie) en dat de spelers die het betreft meteen naar de andere staging area (waar de ceremonie plaats zal vinden) moeten gaan. Ik neem Marina en Tatjana mee en ze zitten als eerste klaar voor de uitreiking. Uiteindelijk zou het nog 45 minuten duren voordat alle spelers er zijn??!!
Tijdens het zoeken van andere prijswinnaars word ik gebeld door Michel Martijnse (Head of Delegation). Hij verteld me dat DAL (Deligatiion Assisstent Local (we hebben 4 van deze Nederlanders die in Griekenland wonen en de Griekse taal goed machtig zijn en staat Team-NL op allerlei fronten goed bij). Peter mij zal ondersteunen de rest van de middag. Peter is er snel en ziet ook de wanorde die er is. Hij zorgt er de rest van de middag voor dat de spelers op de juiste tijd bij de staging area zijn en zoekt enkele dingen voor mij na (zoals de einduitslag in de poule van Tatjana, waarbij blijkt dat Iran ten onrechte goud had en Hongarije onterecht brons). De hoofdcoach van Iran komt met deze mededeling (dat is nog eens fair play !!!). Ik ben met de 2 hoofdcoaches (Iran en Hongarije) ruim een half uur met de organisatie bezig om dit recht te brijen. Ondertussen spelen Marina /Tatjana (2x) en Erwin/Geert (4x) hun dubbelpartijen. Waarbij ik ze de nodige aanwijzingen (na elke set) kan geven.

Dubbel Marina/Tatjana
ze winnen van het team uit Egypte
en verliezen van India.

Dubbel Geert/Erwin
ze winnen van ItaliŽ, Iran
ze verliezen van Quatar, Hongarije

Aangezien Peter ook actief zoekt naar de tegenstanders van onze jongens en meiden, zijn wij heel vroeg (17:15 uur (een kwartier later dan de ochtend planning) klaar. Ik bedank Peter voor zijn hulp en hij gaat proberen een rolstoel voor Marina te regelen voor bij de sluitings ceremonie).

Terwijl de rest nog speelt zitten wij al in de bus en zijn om 19:00 uur weer in het hotel, alwaar we om 20:00 uur met de rest gaan eten. Hier heeft Tatjana onder andere nog een toetjes incident met Jochem (die elkaar aardig onder zitten te smeren). Hierna ga ik met Tajtana even naar een winkeltje (buiten de poort, waar spelers alleen onder begeleiding heen mogen en ben om 21:00 uur terug voor een korte hoofdcoach meeting. We kletsen nog wat na, waarna Teresa en ik nog ff naar boven lopen om een capuchinno te scoren. Tegen 23:00 uur zoek ik mn bed op (eerst nog met het iee dit verslag te schrijven, maar besluit dit om dit op de heenweg naar het stadion (de dag erop) te doen).

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis