WSG2011 Team-NL finales heren en dames enkel

De eerste dag van de finales is aangebroken. Om 07:00 uur staan we weer klaar voor het ontbijt. Met in de planning om 07:30 uur te vertrekken. Geert heeft de avond ervoor zijn medicijnen klaar gelegd maar heeft deze toch vergeten. Hij gaat na het ontbijt snel terug naar de kamer om deze op te halen. Even na half 8 staan we buiten en blijkt de bus al weg. Om 07:45 uur rijdt er nog nog een bus, dus is dit geen probleem. Deze bus komt echter niet en wachten op de volgende bus (08:15 uur). Deze bus vertrekt 10 minuten te laat. Bij het stadion aangekomen ga ik meteen naar de hoofdcoachmeeting die net is begonnen. Even later zouden de 1e wedstrijden gespeeld gaan worden. De staging aerea is verplaatst en ook het speelveld. We spelen nu op de hoofdvloer van het stadion (die eerder deze week werd gebruikt voor het skeeleren).
De Staging area oogt heel klein en dat blijkt in de praktijk ook zo te zijn. Ook blijkt de organisatie verkeerde schema's te hebben (en ook de coaches hebben verkeerde lijsten). Mijns inziens lijken de wijzigingen mee te vallen.

Aangezien de Staging aera inderdaad veel te klein is wordt besloten deze verplaatsen naar een gedeelte van het hoofdveld. Ik zeul met andere coaches en de organisatie met de stoelen zodat de vertraging (inmiddels 1 uur) mee lijkt te vallen.

Er blijkt toch veel mis met de schema's van de bijna 300 sporters. De informatievoorziening stokt en komt eigenlijk geheel tot stilstand. Ook de manier van de speelschema's is mijn inziens verkeerd. Poules van bijvoorbeeld 4 of 8 personen worden niet meteen helemaal afgewerkt, maar gefaseerd.....
In overleg met andere coaches (In ieder geval Nederland, Duitsland, BelgiŽ en Ierland) gaat Ierland een protestbrief schrijven over de gang van zaken en zal tijdens het Head of Delegation vergadering die dagelijks plaatsvind behandeld worden.

Uiteindelijk:

Tatjana speelt 2 partijen waarvan ze er 1 wint
Marina speelt 2 partijen en wint deze beide
Erwin speelt 3 partijen maar weet er 1 te winnen
Geert speelt 4 partijen en wint er 1

Geen van de 4 spelers haalt (bij lange na) niet meer het niveau die ze tijdens de divisioning hadden.

Zodra Geert zijn laatste partij heeft gespeeld hoor ik van de organisatie dat dit de laatste ronde van deze dag is... (we vliegen naar de bus zodat we deze nog op tijd kunnen nemen (het is 18:15 uur en de laatste bus naar het hotel vertrekt om 18:15). We zitten goed en wel in de bus als deze vertrekt).

Vandaag zijn niet alle wedstrijden gespeeld en weet helemaal niemand waar hij/zij staat. Ik hoop dat de organisatie dit wel op orde heeft...

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 4 oktober 19:00 uur
Training schuivers
wo 4 oktober 19:00 uur
Training staanders
wo 4 oktober 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 5 oktober 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 6 oktober 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 10 oktober 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 10 oktober 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 10 oktober 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd